FOTO VIDEO Copiii din comuna Peștera au primit ce și-au dorit cel mai mult: cele mai frumoase uniforme școlare

Uniforme pentru elevii din comuna Peștera. FOTO Adrian Boioglu
Uniforme pentru elevii din comuna Peștera. FOTO Adrian Boioglu

Sportul și educația au fost încurajate mereu la Peștera. Primăria a oferit copiilor și adolescenților biciclete în urmă cu doi ani și toată țara s-a minunat. A urmat apoi un alt cadou frumos de 1 iunie: tablete pentru toți cei care învață în unitățile din comună.

După asemenea cadouri, era dificil să găsești ceva care să mulțumească pe toată lumea, așa că directorul școlii din Peștera, pe atunci Marius Petre, a făcut un sondaj printre cei mici și i-a întrebat ce-și doresc cel mai mult. Rezultatul a fost unul surprinzător: copiii vor să se identifice cumva cu cea mai frumoasă școală din județul Constanța.

Administrația locală le-a pregătit o surpriză de proporții atât copiilor de grădiniță care urmează să intre în clasa zero, cât și celor din clase le 1 – 8. Toți au primit uniforme școlare.

“Ne-am gândit să le oferim o ținută tip, o uniformă. Nu am vrea să ne întoarcem în timp, ci le oferim o ținută aparte, care să ne reprezinte ca și comunitate, pentru ca oriunde se duc, sau orcine vine în comuna Peștera să vadă că acești copii merg la școală. 450 de copii beneficiază de aceste cadouri, începând de la grădiniță până la clasa a 8-a. Am luat în calcul și copiii care termină clasa a 8-a, dar și pe cei de la grupele terminale de la grădiniță”, a explicat viceprimarul comunei Peștera, Tudorel Grosu, pentru Constanța NEWS.

Uniformele sunt compuse din fustă, vestă și cravată pentru fetițe și pantaloni, vestă și cravată pentru băieți. Firma care le-a realizat a venit și cu o propunere de sacou asortat pentru profesori, dar cadrele didactice nu sunt obligate să le poarte la orele de curs.

Fostul director al școlii din Peștera și actualul primar al comunei, Marius Petre, este cel care a venit cu ideea uniformelor.

“Anul trecut am întrebat copiii ce-și doresc ei și în proporție de 90% copiii și-au dorit ceva care să-i facă unici, care să-i facă distinși printre toți elevii din acești județ. E un cadou care astăzi devine realitate”, a spus Marius – Liviu Petre.

Cadoul a fost oferit elevilor de 1 iunie, la finalul unui spectacol pus la cale chiar de către cei mici. Câte doi elevi din fiecare clasă au defilat apoi pe scena montată lângă Primărie pentru a arăta tuturor noile uniforme.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*