FOTO VIDEO Complexul Muzeal de Științe ale Naturii profită de perioada de carantină și pregătește noi surprize pentru vizitatori

Microrezervația din Constanța. FOTO Paul Alex

Odată cu intrarea în vigoare a măsurilor de carantină zonală în Constanța, la jumătatea lunii noiembrie, printre măsurile pentru prevenirea şi limitarea infectării cu SARS-CoV-2 pe raza municipiului s-a numărat și închiderea pentru public a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii.

Astfel, Delfinariul, Planetariul, Microrezervația, Echitația și Acvariul nu au putut fi vizitate în ultima lună, de la instituirea carantinei în municipiul Constanța, situație ce se va menține și pentru următoarea perioadă, odată cu prelungirea, din 18 decembrie, pentru încă 14 zile, a carantinei zonale.

Suntem în situația în care trebuie să luptăm doar cu mijloace epidemice împotriva acestui virus. Asta înseamnă că trebuie să ne protejăm, să restricționăm mișcarea acestui virus, care este foarte difuzibil. În ceea ne privește, la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, am dorit să putem primi vizitatori, să-i putem primi pe Microrezervație, la Delfinariu, la Acvariu și la Planetariu.

Însă, decizia autorităților locale, una foarte bună, este ca să nu stimulăm circulația oamenilor și, în consecință, vizita la muzee nu este trecută ca și excepție în ceea ce privește carantina. Din această perspectivă, toate muzeele sunt închise, nu suntem singurii în această situație. Europa, toată Europa, are muzeele închise și din acest motiv și noi am închis, programul cu publicul nerealizându-se, a declarat, pentru CTnews,  directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, dr.Adrian Bîlbă.

Cu toate acestea, conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii profită de toată această perioadă pentru a face pregătirile necesare pentru momentul în care porțile complexului se vor redeschide, dar și pentru a oferi noi surprize pentru vizitatori.

Îngrijim animalele, facem numere noi la Delfinariu, noi elemente de comportament la delfini, ne organizăm cu cei de la șantier pentru modernizări, avem o investiție, o nouă volieră pentru păuni, lucrăm, facem curățenie, strângem frunzișul, nu este simplu să îndepărtezi tot ceea ce înseamnă material biologic, material dendrologic, la sfârșitul sezonului de vară. Din această perspectivă, în această perioadă, facem delfinariul frumos astfel încât din ianuarie să vă așteptăm cu bine, a explicat directorul CMSN.

Totodată, se fac pregătirile necesare pentru ca perioada cea mai friguroasă a iernii, preconizată pentru luna februarie, să găsească toate animalele pregătite pentru iernare.

Aceste animale trebuie să fie pregătite pentru iarnă, care, așa cum ne-am învățat, cu un climat aproape sub-temperat, să ne vină în februarie, cum s-a întâmplat în ultimii ani, și așa ne așteptăm și acum, să avem vârful iernii în februarie, astfel că, din decembrie, am început pregătirea pentru iernarea animalelor, a adăugat dr.Adrian Bîlbă.

Chiar și în aceste condiții, CMSN încearcă să păstreze legătura cu publicul său, cu iubitorii de animale sau cei fascinați de mișcarea astrelor. Astfel, în perioada următoare, prin intermediul mediilor de socializare, dar și a partenerilor din mass-media, CMNS va oferi câteva… “video-surprize”!

Vă urăm Sărbători Fericite, grijă maximă vis-a-vis de această pandemie și, în perioada Crăciunului, urmăriți-ne pe mediile de socializare și pe toate canalele mass-media cu care avem parteneriate, vom trimite momente, spoturi video, în care hrănim peștii, la Acvariu, în care vedem apropierea dintre Jupiter și Saturn, la Planetariu, noile comportamente ale delfinilor, la Delfinariu, și ce mai fac restul animalelor din Microrezervație, a încheiat directorul CMSN, dr.Adrian Bîlbă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*