FOTO VIDEO Centrul de radioterapie MedEuropa Constanța, o șansă la viață pentru pacienții cu afecțiuni oncologice

Centrul de radioterapie MedEuropa Constanța. FOTO Paul Alexe

Centrul de radioterapie MedEuropa din Constanța este unul dintre cele mai moderne din România, oferind radioterapie de ultimă generație și serviciile unei echipe medicale cu multiple specializări. Clinica oferă servicii de tratament al cancerului prin radioterapie cu intenție curativă, radioterapie cu scop paliativ şi monitorizarea pacientului în regim de spitalizare de zi. De asemenea, în partea de ambulatoriu a clinicii se desfășoară consultația inițială și consultații intraterapeutice.

Despre ce anume este radioterapia, cum funcționează ea, cui se adresează și în ce situații este recomandată, Constanța NEWS a discutat cu Dr. Alexandra Zlate, medic specialist radioterapie în cadrul Centrului MedEuropa Constanța.

Radioterapia este o metodă de tratament a cancerului, care constă în iradierea celulelor tumorale, folosind radiații ionizante. Radioterapia poate fi de două tipuri, radioterapie cu viză curativă și radioterapie cu viză paliativă. Tratamentul curativ se poate clasifica în radioterapie exclusivă și radioterapie neoadjuvantă sau adjuvantă.

Radioterapia adjuvantă se referă la tratamentul cancerelor ce au beneficiat de intervenție chirurgicală, iar cea neo-adjuvantă constă în tratamentul cancerelor pregătitoare unei intervenții chirurgicale. Tratamentul cu viză paliativă se administrează la pacienții care prezintă o anumită simptomatologie, precum durerea sau hemoragia, și constă în ameliorarea acestor simptome, oferind astfel o calitate a vieții mult mai bună, a explicat specialistul MedEuropa.

Trebuie știut faptul că în cadrul clinicii constănțene pot fi iradiate toate tipurile de cancer.

În Centrul de radioterapie MedEuropa din Constanța, se iradiază toate tipurile de cancer, începând cu cancerele din zona pelvină, tratamentul pentru neoplasmă de prostată, de col uterin sau rect, apoi la nivelul abdomenului, stomac, ulterior la nivelul toracelui, bronhopulmonar, esofag și, inclusiv, la nivelul gâtului și al capului, precum cele cerebrale, a spus, pentru Constanța NEWS, dr.Alexandra Zlate.

Desigur, pentru a beneficia de serviciile oferite de clinica de la malul mării, un potențial pacient va trebui să facă câțiva pași preliminari, care constau în realizarea unui consult la un medic specialist sau oncolog, fapt care îi va permite un diagnostic cert de cancer, dovedit de o serie de documente medicale.

Pentru a beneficia de un consult și de serviciile de radioterapie, pacientul trebuie să se prezinte la consultații cu toate documentele medicale. Aceste documente medicale constau în investigațiile imagistice, fie computer tomograf, RMN, scintigrafie sau PET-CT, și, bineînțeles, buletinul atomo-patologic, care certifică diagnosticul de cancer.

Pacientul poate veni cu recomandare de la medicul oncolog, inclusiv de la medicul chirurg, medicul gastro-interolog, ginecolog, medicină internă, neurochirurg. Pentru orice pacient cu recomandare pentru radioterapie consultul se face cu ajutorul acestor documente medicale, a continuat dr.Alexandra Zlate.

Fiecare caz în parte este studiat și discutat cu toată atenția de către comisia oncologică a centrului medical, după care, dacă nu mai sunt necesare alte investigații, se trece la simularea computer tomograf și la realizarea planului de tratament. Pacientul primește un calendar cu ședintele de radioterapie și este programat pentru o primă ședință, primind indicațiile necesare pentru pregătire.

Serviciile medicale oferite în clinica MedEuropa Constanța sunt sută la sută gratuite. Clinica de radioterapie MedEuropa din Constanța este singurul centru din Dobrogea care oferă servicii de radioterapie cu scop curativ.

Orice pacient care dorește o programare la MedEuropa Constanța poate lua legătura cu clinica la telefon (021 9971), e-mail sau direct la adresa centrului, din Constanța (Strada Ștefăniță Vodă, nr. 30). Pacienții care iau legătura cu centrul pe email vor fi contactați telefonic, în vederea unei programări. Pentru mai multe amănunte, se poate accesa site-ul www.medeuropa.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*