FOTO VIDEO A fost inaugurată rețeaua de gaze din satul Poiana. Primarul George Scupra: “Satul Poiana devine atractiv și pentru oamenii din oraș care doresc confort și care doresc să vină într-o zonă liniștită”

Inaugurarea rețelei de gaze din satul Poiana. FOTO CTnews.ro

De astăzi satul Poiana (oraş Ovidiu) a intrat în rândul localităților cu civilizație urbană: locuitorii săi au gaze naturale la care se pot branșa imediat. A fost o investiție realizată pe bugete multi anuale: inițial a fost estimată pentru trei ani dar s-a prelungit ulterior cu încă unul.

Rețeaua de gaze are o lungime de 17 kilometri. Conducta principală pornește din Ovidiu de la stația SRM 4, merge de-a lungul drumului comunal 88 până la intrarea în sat și apoi se ramifică pe absolut toate străzile. Valoarea totală a investiției a fost estimată inițial la 3,3 milioane lei însă ulterior s-a văzut că totalul costurilor a ajuns la 1,8 milioane lei.

Primăria Ovidiu a participat cu suma de 950.000 de lei iar partea care a revenit companiei CONGAZ a fost de 860.000 de lei. S-au făcut economii substanțiale pentru că primăria Ovidiu a lucrat și cu regia locală la manoperă, la săpăturile mecanice sau manuale, și a făcut singură achiziția de nisip care a fost pus sub conductă. Începând de astăzi oamenii din sat pot depune solicitări de branşare, adică sunt 450 de gospodării care vor beneficia de această utilitate civilizată.

“Cred că în maxim doi-trei ani de zile putem vorbi de primul sat european. De ce? Avem toate utilitățile – în afară de rețeaua de canalizare. În primăvară începe și canalizarea și cel mai probabil până la anul în toamnă se finalizează lucrarea. Apoi putem să ne întrebăm ce facem cu asfaltarea în sat și cam atât. În rest totul este nou. Este semnată deja finanțarea pentru a asfalta 75% din sat. Avem un Centru Cultural nou iar dincolo școala și grădinița nouă sunt aproape gata. Primii branșați pentru rețeaua de gaze naturale din sat – astăzi Centrul Cultural și în aproximativ două săptămâni branșăm și școală și grădiniță. Nu mutăm încă copiii; cel mai probabil îi mutăm de la anul din toamnă” a spus primarul din Ovidiu, George Scupra.

La inaugurarea conductei de gaz de la Poiana s-a aflat primarul din Ovidiu, George Scupra, senatorul Nicolae Moga, prefectul judeţului Constanţa, Dumitru Jeacă, precum şi locuitorii satului Poiana.

“De astăzi satul Poiana devine atractiv și pentru oamenii din oraș care doresc confort și care doresc să vină într-o zonă liniștită. În cel mult 2-3 ani de zile satul Poiana va deveni satul cu totul nou” a conchis George Scupra, primarul din Ovidiu.

Poiana este primul sat alimentat cu gaze, din partea de nord a județului Constanța. Primele două sate care au fost racordate la gaze naturale în Constanța au fost în sud: Moșneni și Dulcești. Însă satul Poiana este vestit în tot județul pentru legumicultorii săi care de astăzi își pot încălzi serele de plante folosind gazele naturale.

“Eu sunt unul care a crezut în proiectul de alimentare cu gaze a satelor din Dobrogea. Nimeni nu credea în acest proiect, dar iată că astăzi vom apăsa pe buton și satul Poiana are gaze. Să facem din Poiana primul sat european, care are toate utilitățile” a spus la rândul său senatorul Nicolae Moga.

Senatorul Nicolae Moga a spus că planurile de viitor pentru alimentarea cu gaze includ și județul Tulcea. Strategia energetică pe care o gândesc autoritățile include toată Dobrogea, nu doar județul Constanța. La final, de Moș Nicolae, senatorul Nicolae Moga a oferi 85 de pachete copiilor din satul Poiana, cu dulciuri, portocale şi cornuri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*