FOTO Secția Clinică Obstetrică Ginecologie din cadrul SCJU Constanța este gata de a fi dată în folosință la șase ani de când a fost închisă și mutată într-o altă zonă

Secția Clinică Obstetrică Ginecologie, gata de a fi dată în folosință. FOTO CJ Constanța

Secția Clinică Obstetrică Ginecologie I din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța este gata să își primească înapoi pacientele după aproximativ șase ani în care activitatea medicală a fost relocată.

„Iată că într-un timp relativ scurt, cu eforturi comune și multă muncă în echipă, lucrările de modernizare ale Secției Obstetrică Ginecologie au ajuns la final. Vă reamintesc că lucrările la această secție au început în anul 2016, dar la scurt timp, au fost întrerupte, după verificările efectuate de Curtea de Conturi. Reabilitarea secției a reînceput în septembrie 2021, iar astăzi, după ani de zile în care Ginecologia a fost închisă și mutată într-o altă zonă, au fost finalizate lucrările cu tot ce prevedea proiectul. Așadar, avem o secție reabilitată și modernizată complet, la standarde europene. Nu ne vom opri aici cu investițiile în zona de sănătate. Sperăm ca în cel mai scurt timp să se elaboreze hotărârea de Guvern, care să permită transferul terenului aferent construirii unui nou spital județean. Atenția noastră se concentrează pe identificarea surselor de finanțare și atragerea reprezentanților mediului de afaceri, dispuși să investească în acest obiectiv vital pentru această regiune”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

Investiția se ridică la 4.496.489,12 lei, bani ce provin atât de la Bugetul de stat al Ministerului Sănătății (3.386.381,10 lei) cât și de la Bugetul Local al Consiliul Județean Constanta (1.110.108,02 lei).

„Mulțumesc tuturor partenerilor care s-au implicat în finalizarea acestui proiect, tuturor celor care ne-au sprijinit, pacientelor noastre care au înțeles și acceptat situația, la fel și personalului medical care și-a desfășurat până acum activitatea într-un spațiu relocat și nerenovat. Mă bucur că, împreună cu echipa de aici, cu sprijinul Consiliului de Administrație si al Consiliului Județean, am reușit să ducem la final acest proiect”, a declarat managerul SCJU Constanța, Ec. Ionuț Cornel Ionescu.

Secția Clinică Obstetrică Ginecologie I se află la etajul șapte, ocupă aproximativ 1.700 mp și are în componență 45 paturi, distribuite în saloane cu două până la cinci locuri. Este modernă, renovată cu materiale și tehnologii de ultimă generație și compartimentată conform cerințelor actuale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*