FOTO Se asfaltează în județ. Drumul spre cetatea Histria a fost reabilitat

Drum judetean in lucru. reparatii carosabil. Horia Tutuianu Președinte CJC în vizită

Marius Horia Ţuţuianu, preşedintele CJC Constanţa şi Lucian Lungoci, directorul RAJDP, s-au deplasat în județ pentru a verifica stadiul lucrărilor de reabilitare a covorului asfaltic pe anumite tronsoane, dar şi finalizarea drumului judeţean 226 A, care face legătura cu Cetatea Histria.

Se lucrează la asfaltare pe DJ 223 B , de la Peștera – Ivrinezu. Aici este vorba de refacerea căii de rulare. Până acum s-a asfaltat aproximativ 1 km și se estimează că până la sfârșitul săptămânii viitoare se vor asfalta încă 6 km. Aici, lucrările au început în această săptămână, costurile fiind de 350.000 lei /km, bani ce sunt alocați  din bugetul CJ . Pe DJ 224,  Tortomanu – Medgidia este un tronson de 21,5 km. Aici lucrările au început în anul 2009 și au fost sistate în același an. Au fost reluate de abia anul acesta. În ultima lună au fost reabilitat 2,5 km din drum și au mai rămas de executat 13 km. Costul total pentru lucrările rămase de realizat este de aproximativ 30 milioane lei, iar termenul de finalizare este noiembrie 2017.

 Un alt drum reparat este DJ 226A care începe de la intersecția cu DJ 226 și ține până la cetate Histria, în lungime totală de 7,2 km. Lucrare a fost  realizată în 2 săptămâni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*