FOTO Școala de vară de la biserica „Sf. Mina”, la final

Scoala de vara biserica Sf. Mina a ajuns la final. FOTO Arhiepiscopia Tomisului

Duminică, 27 august, se încheie și școala de vară desfășurată la biserica de lemn „Sf. Mare Mucenic Mina” din Constanța. Cu acest prilej, după Sfânta Liturghie, la ora 12.00, pe o scenă amenajată în fața bisericii, copiii vor prezenta spectacolul „O călătorie în jurul lumii”, pus în scenă de către prof. univ. dr. Stela Cocârlea, cu dansuri din mai multe părți ale lumii. Totodată, parohia le pregătește o surpriză celor mici.

40 de copii, cu vârste între 4 și 14 ani, au participat, în perioada 3 iulie – 27 august, la cursuri de pictură, dezvoltarea personalității, lucru manual, exerciții sportive și balet.

Despre acest proiect, aflat la a doua ediție, pr. Claudiu Banu, parohul bisericii, precizează: „În tinda Bisericii ne-am regăsit și vara aceasta cu mic, cu mare la activitățile de vară, program dedicat copiilor de la 4 până la 90 de ani. Și anul acesta ne-am bucurat de mișcare, îndeletniciri precum pictură, confecționarea de brățări, dans (de pe tot mapamondul), psihologie. Alături de copii au fost și tineri cu dizabilități din Constanța. După fiecare activitate ne-am bucurat de o gustare din fructe.

Mulțumim voluntarilor, ajutătorilor, părinților, copiilor și tuturor care au simțit alături de noi aceste lucruri frumoase. Proiectul funcționează cu binecuvântarea ierarhului nostru. Ne bucurăm că anul acesta și alte parohii au preluat ideea și modelul și au implementat acest proiect. Cât mai multe, cu atât mai bine. Școala se va încheia în data de 27 august, după Sfânta Liturghie, cu un spectacol realizat de către participanții școlii de vară. După aceasta voluntarii vor primii diplome de excelență.”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*