FOTO Robotul chirurgical Da Vinci, cel mai performant echipament din acest domeniu, a venit în vizită la Ovidius Clinical Hospital

Medicii din Ovidius Clinical Hospital testează robotul chirugical Da Vinci. FOTO OCH Constanța

Medicii chirurgi din Ovidius Clinical Hospital vor face timp de două zile, în premieră pentru județul Constanța, training cu ajutorul robotului chirurgical Da Vinci. Acesta este cel mai performant echipament utilizat în chirurgia minim invazivă.

Chirurgia robotică este o formă avansată de chirurgie minim invazivă, în care chirurgii sunt asistați de un echipament robotic în anumite proceduri chirurgicale. Minim invaziv înseamnă că, în loc de a opera pacientul printr-o incizie mare, se utilizează instrumente miniaturizate care sunt introduse prin incizii mici de 1 – 2 cm.

În cazul chirurgiei robotice, aceste instrumente miniaturizate sunt montate pe 3 brațe robotice separate, care permit chirurgului o gamă largă de mișcări și precizie crescută. Pe un al patrulea braț este montată o cameră 3D care permite mărirea imaginii la definiție înaltă și care ghidează chirurgul pe durata procedurii.

Brațele robotului au un grad ridicat de dexteritate, permițând chirurgilor să opereze în spații foarte înguste din corp, care altfel ar fi accesibile numai prin intervenții chirurgicale deschise (cu incizie mare). Chirurgul controlează instrumentele și camera de la o consolă aflată în sala de operații.

Recunoscută la nivel mondial pentru beneficiile în tratamentul afecțiunilor urologice și ginecologice, chirurgia robotică își găsește tot mai multe aplicații în chirurgia abdominală, toracică și cardiovasculară.

Chirurgia robotică câștigă rapid teren și în medicina din România, cu multiple beneficii atât pentru chirurgi, dar mai ales pentru pacienți.

Chirurgia robotica poate avea mai multe beneficii importante pentru persoanele care au nevoie de o intervenție chirurgicală: pierderi de sânge minime, risc mai mic de infecții, rată mai mică a complicațiilor, reluarea mai rapidă a activităților cotidiene.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*