FOTO Restaurant din Băneasa, închis de Protecţia Consumatorilor după ce au fost găsite alimente expirate

Restaurant din Băneasa, închis de Protecţia Consumatorilor după ce au fost găsite alimente expirate. FOTO: CJPC Constanța

Un restaurant din localitatea Băneasa a fost închis temporar de comisarii de la Protecţia Consumatorilor după ce, în urma unui control făcut ca urmare a unei reclamații, au fost descoperite alimente expirate, dar și mizerie

Potrivit Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța, controlul a fost efectuat în data de 02 martie, la SC C&D Construcții Market SRL, cu punct de lucru în localitatea Băneasa.

„Cu această ocazie, comisarii CJPC Constanța au constatat că aspectele sesizate, respectiv comercializarea produselor alimentare cu data limită de consum/ data de minimă durabilitate depășită, se confirmă. Societatea comercială deține și o unitate de alimentație publică care a fost, de asemenea, verificată, și unde s-au constatat diverse nereguli”, au precizat reprezentanții CJPC Constanța.

Astfel, în blocul alimentar al acestei unități s-a constatat existența unei vitrine de refrigerare neigienizată, cu depuneri de rugină și mucegai, în care se aflau depozitate produse alimentare ce puteau fi, cu ușurință, contaminate, folosirea unor materii prime și preparate semifinite fără elemente de identificare și caracterizare; existența unor lăzi de congelare neigienizate, cu depuneri de gheață și reziduuri de natură incertă și utilizarea unor bureți de vase din sârmă, nerecomandați pentru unitățile de alimentație publică.

Drept urmare, echipa de control a aplicat operatorului economic mai multe sancțiuni, între care amenzi contravenționale, în valoare totală de 14.000 de lei, oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor neconforme, dar și oprirea temporară a prestării serviciului pentru unitatea de alimentație publică, până la remedierea deficiențelor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Foarte bine au procedat cei de la OPC.Voit și cu gândul doar la câștig au pus viața în pericol consumatorilor.Sa meargă și la Lidl unde fructele pomelo,mandarinele,portocalele, verdețurile nu pot fi consumate .

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*