FOTO Primăria Hârșova a semnat hârtiile ce demarează lucrările de reabilitare a clădirii „Școlii vechi“ și „Casa pedagogului“

Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova a semnat conttractul pentru reabilitarea clădirilor istorice. FOTO Primăria Hârșova

Primarul Hârșovei, Viorel Ionescu a anunțat că au fost semnat contractul de execuție lucrări pentru componenta de reabilitare a clădirii „Școlii Vechi“, urmând ca în perioada următoare să se înceapă lucrările.

Legat de implementarea acestui proiect și a lămuri situația cu alte proiecte aflate în derulare, edilul de Hârșova a făcut o serie de precizări:

  1. Proiectul cuprinde mai multe componente: asfaltare străzi ce leagă Școala Veche (viitorul muzeu) de Cetatea Carsium; achiziționarea unor biciclete ce vor fi utilizate de vizitatorii muzeului, pentru a se deplasa la Cetate (aflată, de asemenea, într-un proiect de reabilitare); reabilitarea clădirii „Școlii Vechi” și „Casa Pedagogului”.
  2. Lucrările de asfaltare sunt realizate în proporție de 90%, rămânând două tronsoane de străzi, ce vor fi reabilitate imediat ce vremea va permite.
  3. Lucrările de reabilitare a clădirilor au fost întârziate, în ciuda eforturilor autorității locale, de faptul că la prima licitație s-a prezentat o societate cu o ofertă neconformă, nefiind declarată câștigătoare, aspect care nu are nicio legătură cu competența sau incompetența cuiva. Astăzi am finalizat și această etapă, urmând ca în cel mai scurt timp executantul să înceapă lucrările, ținând cont și de condițiile meteorologice.

 

„Vă mulțumesc pentru încredere, înțelegere și răbdare și vă asigur de faptul că Hârșova merge înainte, pentru că noi, cei ce o iubim, ne dorim acest lucru! Mulțumesc colegilor din cadrul Primăriei orașului Hârșova și domnului profesor Nicolae Constantin pentru implicarea și sprijinul acordat în implementarea acestui proiect“a transmis Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*