FOTO Primăria anunță că în curând va fi disponibilă o nouă versiune a aplicației „Constanța Parking”

Parcare cu plată în municipiul Constanța. FOTO Primăria Constanța

Administrația publică locală a anunțat vineri, 4 iunie, că face un pas important în implementarea regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din oraș, în curând putând fi utilizată o nouă versiune a aplicației de plată a parcării „Constanța Parking”.

„Prin intermediul aplicației <<Constanța Parching>>, cetățenii vor avea la dispoziție o metodă simplă și eficientă de a plăti rapid și ușor timpul de parcare. Aplicația va permite efectuarea plății parcărilor de scurtă durată prin SMS și CARD BANCAR, pentru parcările aflate în zona 0, zona 1 și zona 2 ale orașului. Într-o primă etapă, aplicația va fi disponibilă pentru zona 0”, au anunțat reprezentanții Primăriei Constanța.

Astfel, prin trimiterea unui SMS generat de aplicație sau folosind cardul bancar pentru plata parcării prin aplicație, se evită manipularea bancnotelor și pierderea de timp cauzată de metodele clasice de plată prin numerar. De asemenea, aplicația va trimite o notificare cu 15 minute înainte de expirarea timpului de parcare, astfel încât veți evita situația neplăcută de a fi sancționat, în cazul depășirii accidentale a timpului de parcare.

Aplicația „Constanța Parking” poate fi descărcată gratuit din Google Play si AppStore. Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475. În funcție de zona în care se face parcarea și de intervalul dorit, conținutul SMS-ului va fi diferit. Informațiile vor fi afișate pe panouri de informare.

Pe lângă această modalitate de plată, cetățenii vor putea efectua plata parcării prin parcometre stradale și tichete răzuibile care vor fi comercializate la punctele de lucru Confort Urban și la punctele de vânzare CT BUS.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*