FOTO Poliția Locală Constanța a ridicat în ultima săptămână 24 de mașini parcate neregulemantar

Proprietarii mai multor mașini au fost sancționați de către polițiștii locali. FOTO DGPL Constanța

Peste 80 de amenzi pentru comerțul ilicit pe plajă sau pe faleză, zeci de nereguli în construcții și zeci de șoferi au fost amendați pentru parcări la voia întâmplării în perioada 29 iulie – 4 august de către lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța. De asemenea, 24 de mașini parcate neregulamentar au fost ridicate de polițiștii locali.

În urma controalelor, în Stațiunea Mamaia au fost întocmite 28 note de constatare persoanelor juridice care își desfășurau activitatea comercială în locații care au fost verificate și din punct de vedere al respectării prevederilor legale din domeniul disciplinei în construcții.

Operatorilor economici le-au fost întocmite 30 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției, în valoare de 16.500 lei, din care 8 au fost avertismente cu dispunerea de măsuri complementare de remediere a aspectelor constatate.

În zona de promenadă din municipiul Constanța, Faleza Cazino, Portul Tomis, pe sectoarele de plajă din Stațiunea Mamaia și plaja Constanța ( Modern-Reyna) au fost aplicate 82 amenzi contravenționale pentru acte de comerț ambulant/neautorizat, în valoare de 41.000 lei.

Bunurile și produsele comercializate fără autorizație, acte de proveniență sau în condiții igienico sanitare improprii au fost confiscate de către autorități.

În majoritatea cazurilor cei care au fost surprinși de către oamenii legii au distrus marfa deținută în vederea vânzăriii în mod ilicit.

De asemenea, lucrătorii instituției de poliție locală cu atribuții în domeniul ordinii publice au desfășurat activități specifice pe raza Stațiunii Mamaia, Sat Vacanță, Plaja Constanța, Plaja din Mamaia Nord și Sud cu aleile de promenadă aferente, Zona Peninsulară, Portul Turistic Tomis și Faleza Cazino din Constanța, ocazie cu care s-au aplicat 58 sancțiuni contravenționale, în valoare 23.200 lei, din care 55 de amenzi au fost date pentru staționarea autovehiculelor pe spațiul verde sau cu această destinație din Stațiunea Mamaia, iar celelalte 3 fapte contravenționale au fost constatate pentru aruncarea sau depozitarea unor obiecte pe domeniul public.

În stațiunea Mamaia, au fost aplicate un număr de 72 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 37.260 lei:

  • 18 pentru opririri neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 142, lit. a din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
  • 48 pentru staționări neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 143, lit. a din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
  • 3 pentru staționarea autoturismului pe spațiul verde sau cu această destinație, în conformitate cu prevederile art.9, pct 38 din H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța.
  • 3 pentru ocuparea unui loc de parcare marcat corespunzător pentru persoanele cu dizabilități, în conformitate cu prevederile Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

S-a dispus măsura ridicării unui număr de 24 de autovehicule, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*