FOTO Peste 650 de marinari militari, la Exercițiul „Dacia 21 Livex”

Peste 650 de marinari militari, la Exercițiul „Dacia 21 Livex”. FOTO SMFN

Patru nave militare maritime, șapte nave militare fluviale, două elicoptere Puma Naval, 20 ambarcațiuni rapide de asalt amfibiu, 14 transportoare amfibii blindate de cercetare (TAB C) și 12 autospeciale de comunicații au participat, în perioada 06 – 09 iunie, la Exercițiul întrunit „Dacia 21 Livex”, la secvențele planificate în raioane maritime vestul Mării Negre și în raioane fluviale și terestre din zona Dobrogei.

Pe mare, fregata ,,Mărășești”, dragorul maritim ,,Locotenent Lupu Dinescu”, nava purtătoare de rachete „Pescărușul” și remorcherul maritim de salvare „Viteazul” desfășoară acțiuni de asigurare a siguranței navigației în raionul maritim din zona Capu Midia, în timpul executării lansărilor de rachete sol-aer, precum și exerciții de asigurare a protecției căilor de comunicații maritime și de monitorizare a traficului maritim în zona costieră a României, iar elicopterele Puma Naval execută antrenamente de intervenție în situația unui accident aviatic, prin acțiuni de căutare, localizare, salvare și recuperare a echipajului unui elicopter avariat.

În raioanele fluviale și terestre din nordul Dobrogei, structuri ale Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” și Centrului 110 Comunicații și Informatică participă la activități de instrucție în comun cu militari din celelalte categorii de forțe armate, planificate în cadrul Exercițiului național „Dacia 21 Livex”, pentru perfecționarea deprinderilor de planificare, organizare, coordonare și desfășurare a unei operații întrunite multinaționale.

Forțele Navale Române se adaptează rapid la schimbările mediului de securitate, prin dezvoltarea nivelului de interoperabilitate cu celelalte categorii de forțe din Armata României, pentru consolidarea capacității de reacție rapidă a Alianței Nord-Atlantice, de descurajare și de intervenție militară rapidă în situații de criză. Zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române cuprinde o suprafață totală de aproximativ 50 000 km², alcătuită din spațiul terestru, lagunar și fluvial din Dobrogea, spațiul maritim teritorial, zona maritimă continentală și zona maritimă exclusivă a României, iar prin acțiunile desfășurate, marinarii militari contribuie la îndeplinirea măsurilor NATO de apărare colectivă, pe flancul sud-estic.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*