FOTO Militarii români au fost sărbătoriți la Cumpăna

Militarii români au fost sărbătoriți la Cumpăna. FOTO Primăria Cumpăna

Cu prilejul Zilei Armatei Române, Consiliul Local si Primăria comunei Cumpăna au organizat astăzi, ceremonialul de cinstire a militarilor care şi-au pierdut viaţa în cele două războaie mondiale.

Evenimentul dedicat Zilei Armatei României s-a desfăşurat la Monumentul Eroilor din faţa primăriei Cumpăna.
Activităţile au debutat cu intonarea imnului de stat, momentul fiind urmat de oficierea unei slujbe religioase de către preoţii din localitate.

Au depus coroane de flori în cinstea soldaților căzuți la datorie:

  • viceprimarul comunei Cumpăna, domnul Neagu Florin;
  • reprezentanții Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” și ai Grǎdiniței „Florilor” și „Sfânta Maria” din localitatea Cumpǎna (director Nuțu Monica, Dinculescu Mihaela și Timofte Nicoleta)
  • domnul Albu Marius, comandantul Postului de Politie Națională Cumpăna.
  • reprezentanții Consiliului Local Cumpǎna au depus o coroana de flori la Monumentul Eroilor din Primul Rǎzboi Mondial, situat ȋn apropierea Bisericii „Sfânta Maria” din localitate.

Cu această ocazie a fost premiat domnul Ceapa Ion, în vârstă de 101 ani, singurul veteran de război al comunei Cumpăna, rămas în viață.

Viceprimarul comunei Cumpăna Neagu Florin, a ținut să adreseze tuturor cadrelor militare în activitate și în rezervă, dar și veteranilor de război, aprecierile pentru nobila și neobosita activitate, pusă în slujba țării, împreună cu cele mai sincere urări de sănătate și împliniri.

„Este ziua în care aducem un omagiu celor ce s-au jertfit pentru noi. De-a lungul timpului, Armata Română s-a dovedit a fi simbolul consecvenţei, al siguranţei şi al seriozităţii. În plus, o serie de militari romani care s-au sacrificat pentru libertatea urmaşilor lor în cele doua războaie mondiale erau locuitori ai comunei Cumpăna, pentru care familiile, dar și autorităţile locale le adresează mulţumiri si recunoştinţa“, a fost mesajul primarului Mariana Gâju, transmis de viceprimarul Neagu Florin.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*