FOTO Medalii constănțene la Campionatul Mondial de Karate Ashihara. Un sportiv de la CSO Ovidiu a urcat pe podium

Sportivi constănțeni la Campionatul Mondial de Karate Ashihara. FOTO Facebook - Sensei Ștefan Ghițulescu.

Participare remarcabilă pentru sportivii români la cea de-a opta ediție a Campionatului Mondial de Karate Ashihara, desfășurată la începutul lunii noiembrie, în Japonia (Matsuyama). Delegația României, din care au făcut parte și tinerii karateka de la CSO Ovidiu și Ashihara Karate Constanța – Ștefan Dojo, antrenați de Sensei Ștefan Ghițulescu, s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe puncte (129), devansând puternica echipă a țării gazdă, Japonia (91), locul trei fiind ocupat de o altă delegație europeană, cea a Danemarcei (24). România a participat cu o delegație de 80 de sportivi, însoțiți de șase antrenori.

 „În primul rând, a fost o bucurie imensă și sunt fericit că, împreună cu sportivii pe care îi antrenez, am putut participa la un campionat mondial, chiar în țara în care stilul nostru a luat naștere”, a declarat pentru CTnews, Sensei Ștefan Ghițulescu.

Stilul Ashihara face parte din „familia” de stiluri de arte marțiale dezvoltate din Kyokushinkai, chiar dacă implică lupte de contact și kata complet diferite. Stilul a fost fondat și dezvoltat de către maestrul japonez Hideyuki Ashihara, în 1980, acesta fiind un fost practicant și instructor Kyokushinkai. Stilul se bazează pe conceptul Sabaki (din japoneză, se traduce prin „a canaliza energia eficient”, iar în artele marțiale presupune știința de a te folosi de forța adversarului, la momentul potrivit, împotriva acestuia, indiferent de mărimea sa).

Sportivii de la malul mării s-au întors cu trei medalii, una de argint și două de bronz. Pe treapta a doua a podiumului a urcat, în competiția dedicată veteranilor, Sensei Ștefan Ghițulescu, în timp ce medaliile de bronz au fost cucerite de către Vlad Toboc (CSO Ovidiu, seniori, cat.-90kg) și Cristian Bogde (Ashihara Karate Constanța, cadeți, cat.+50kg). Chiar dacă n-au urcat pe podium, o comportare onorabilă au avut și Andreea Constantin și Silviu Echimescu, ambii legitimați la Ashihara Karate Constanța.

„O experiență unică pentru noi toți, cu multă încărcătură emoțională. Mă simt onorat că am putut participa, și în calitate de sportiv, la o astfel de competiție alături de sportivii pe care îi antrenez. Competiția a avut un nivel foarte ridicat, reunind la start cei mai buni practicanți de pe întreg mapamondul și sunt foarte fericit că, alături de sportivii pe care îi antrenez la Ovidiu și Constanța, am reprezentat România și am contribuit la clasarea delegației noastre pe primul loc în clasamentul pe puncte”, ne-a mai spus Sensei Ștefan Ghițulescu.

Antrenorul constănțean a mulțumit sponsorilor care au făcut posibilă participarea la competiția supremă a stilului Ashihara, precum și Primăriei Orașului Ovidiu, pentru sprijinul moral și financiar oferit în decursul anilor și fără de care performanțe de acest nivel nu ar fi fost posibile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*