FOTO Măsuri sanitare și de distanțare pentru elevii militari care au revenit la cursuri

Elevii de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale au revenit la școală. FOTO SMFN
Elevii de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale au revenit la școală. FOTO SMFN

Elevii de anul II de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu“ au revenit la școală după ce, pe durata stării de urgență impusă în contextul pandemiei de COVID-19, au susținut doar cursuri online.

Revenirea elevilor în cazarmă a avut loc în condiții sanitare excepționale. Elevii au fost programați să ajungă la intervale orare diferite, ca o măsură de evitare a aglomerației și a timpului prelungit de așteptare în zona corturilor de triaj. Încă de la intrarea pe poarta unității, fiecare elev a primit o nouă mască de protecție, iar bagajele le-au fost stropite cu substanță antibacteriană. Ulterior, fiecare elev a fost preluat de echipa medicală, care i-a măsurat temperatura, i-a aplicat chestionarul standard privind simptomatologia COVID-19 și i-a efectuat un control sumar, înainte de a-i permite să își continue traseul spre spațiul de cazare.

Elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au de respectat norme sanitare și de distanțare fizică și în restul timpului. Ca atare, sălile de clasă au fost amenajate astfel încât între bănci să existe perimetrul de cel puțin 1,5 metri distanță, iar grupurile de elevi nu depășesc opt persoane. Măsuri specifice de distanțare au fost luate și în dormitoare și sala de mese.

Zilnic, medicul și asistentul școlii se ocupă de triajul elevilor, al cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice și cadrelor militare. În permanență există la dispoziția elevilor și personalului militar și civil materiale și echipamente de protecție și substanțe dezinfectante pentru mâini și suprafețe. De asemenea, în toate spațiile în care se desfășoară activități cu elevii sunt afișate mesaje de informare cu privire la normele igienico-sanitare și de prevenire a infectării cu noul tip de coronavirus.

Cei 33 de elevi militari s-au întors la cursuri pentru cinci săptămâni, perioadă în care ei vor putea recupera noțiunile practice care nu le-au putut fi predate în sistem virtual, își vor finaliza proiectele de maistru și vor efectua stagiul de practică la bordul navelor militare, înainte de încheierea oficială a anului școlar, când li se vor înmâna certificatele de competență profesională și vor fi avansați la primul grad militar din cariera lor, cel de maistru militar clasa a V-a.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*