FOTO Incendiu de proporții la Grindul Lupilor. 48 pompieri intervin de opt ore

Incendiu în zona Sinoe - Grindul Lupilor. FOTO ISU Dobrogea
Incendiu în zona Sinoe - Grindul Lupilor. FOTO ISU Dobrogea

Pompierii militari din Constanța sunt în alertă. Un incendiu masiv izbucnit miercuri la orele prânzului nu a fost lichidat de mai bine de 8 ore.

Echipele de intervenție spun că arde în special vegetație uscată și stuf. Incendiul a fost observat la puțin timp după ora 12.00. 5 autospeciale cu apă și spumă și un camion încărcat cu militari au fost trimise în zonă.

Flăcările au distrus până acum peste 40 de hectare. Specialiștii spun că Grindul Lupilor este o zonă cu o densitate foarte mare de păsări și animale și toate acestea ar putea avea de suferit din cauza fumului sau a flăcărilor.

Misiunea pompierilor militari este una dificilă pentru că zona este una mlăștinoasă și odată cu lăsarea întunericului intervenția e mai grea pentru oameni și autospeciale. În ajutorul lor a venit și o cisternă de la o primărie din apropiere.

Pompierii militari au evitat până acum extinderea flăcărilor către două pensiuni aflate în rezervație.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*