FOTO Exercițiu de amploare pe Marea Neagră. Scenariul prevede o poluare masivă

Scenariul prevede o coliziune între două nave, urmată de o poluare masivă. FOTO ISU Dobrogea

Pe 5 iunie, s-a declanșat exercițiul comun de antrenament pentru căutare și salvare de vieți omenești pe mare si răspuns la poluare marină – SARPOL 2018.

Conform scenariului exercițiului, în urma coliziunii între două nave, o mare cantitate de produs petrolier este deversata în mare. Se intervine atât pe mare cât și la țărm, respectiv în zona în care se estimează că va ajunge pata de produs petrolier.

În aceste condiții o parte importanta a exercițiului prevede activități ale forțelor și mijloacelor de intervenție în zona plajei Modern din Constanța. În urma declanșării exercițiului a fost convocat, în regim de urgență, Comandamentul Operativ de Depoluare Marină (CODM), care sub coordonarea prefectului județului Constanța s-a aprobat punerea în aplicare a Planului Național de pregătire, răspuns și cooperare în caz de poluare marină cu hidrocarburi.

Totodată, s-a activat Secretariatului Tehnic al CODM la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dobrogea” al județului Constanța.

La acest exercițiu sunt angrenate forte si mijloace de intervenție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apelor și Pădurilor, Ministerului Mediului, Ministerului Cercetării și Inovarii, Ministerului Sănătății, Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Societăți private și ONG-uri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*