FOTO Elevii seminariști și IPS Teodosie au oferit daruri Asociației „Carmen Sylva“ și copiilor internați în Pediatria Spitalului Județean

IPS Teodosie împreună cu elevii seminariști au împărțit cadouri

În cursul zilei de 8 decembrie, membrii Asociației pentru persoane cu dizabilități neuro și locomotorii „Carmen Sylva” din Constanța au fost vizitați de elevii și profesorii clasei a XI-a din cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul” însoțiți de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Acțiunea „Dăruind vei dobândi” a avut dublu scop: pe de-o parte acela de a-l cinsti pe ocrotitorul clasei, Sfântul Nicolae, și, pe de altă parte, de a aduce o rază de bucurie în sufletul semenilor în luna bucuriei, când creștinii sărbătoresc Nașterea Domnului și pe Sfântul Nicolae, ocrotitorul copiilor.

Activitatea a pornit din inițiativa elevilor, care au dăruit 30 de pachete de alimente, câte unul pentru fiecare membru al Asociației. Sub conducerea prof. dr. Carmen Ciornea, diriginta clasei, liceenii au pregătit un moment muzical-literar, cu poezii religioase și colinde tradiționale.

La final, IPS Teodosie le-a adresat un cuvânt membrilor Asociației „Carmen Sylva”. Despre eveniment, IPS Teodosie a declarat:

„O clasă a Seminarului Teologic a venit să-i colinde și să le aducă daruri: daruri de cântări și daruri de Moș Nicolae. Sunt foarte bucuroși că le trecem pragul, bucurie pe care o simțim și noi. Ei sunt semenii noștri, pe care Hristos îi iubește atât de mult, iar Sfântul Nicolae îi ocrotește. Suntem fericiți că am avut ocazia să ne întâlnim, așa cum facem în fiecare an de sărbători. Dumnezeu să le ajute și lor, și nouă, să-i îmbrățișăm cu dragostea noastră.”

Tot astăzi, elevi ai Seminarului Teologic au dăruit 120 de pachete cu daruri (dulciuri, jucării și fructe) pentru copiii internați în secția Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța. Cu acest prilej, IPS Teodosie a declarat:

„Pentru mine, ca păstor, copiii sunt pe primul loc. De aceea, îi mângâiem, îi binecuvântăm și le aducem cele necesare pentru a intra în sărbătoare cu voie bună și cu bucurie”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*