FOTO Dezbatere publică la Cumpăna pe tema nodului rutier de descărcare al autostrăzii A4

La Cumpăna a avut loc o dezbatere publică pentru a se discuta problemele și planurile pentru comună. FOTO Primăria Cumpăna

Primăria și Consiliul Local Cumpăna au organizat în data de 2 iulie, în sala mare a Casei de Cultură din Cumpăna, o dezbatere publică în cadrul căreia au fost abordate mai multe teme importante pentru comunitatea locală.

Astfel, locuitorii comunei au fost invitați la prezentarea documentației pentru „Nod Rutier de descărcare” al autostrăzii A4, studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de execuție pentru acest proiect, Planul Urbanistic General al Comunei Cumpăna, dar și la cea a proiectelor privitoare la „Comuna Cumpăna – Comună tip Smart – Village”, „Parc Industrial și Științific Innovolution Cumpăna” și “Creștem România BIO”.

Viziunea de a deveni o comună care să integreze în mod sistemic conceptul de Smart Village reprezintă o etapă firească de continuare a dezvoltării comunei Cumpăna prin care să se realizeze racordarea la tendințele actuate de pe plan european și în mod implicit la poziționarea comunei pe direcțiile unde se alocă cele mai mari fonduri în perioada următoare.

Implementarea acestei viziuni pentru comuna noastră înseamnă să ridicăm la un nou nivel calitatea serviciilor de sănătate, educație, asistență socială, asigurarea utilităților, transport și a calității vieții în general pentru locuitorii comunei noastre creând noi oportunități de muncă și afirmare pentru tinerii din comună.

Câteva exemple de direcții de implementare ale conceptului Smart Village în comuna Cumpăna:

  • Asigurarea accesului la internet în toate spațiile publice și la nivelul fiecărei locuințe
  • Tranziția către accesul on-line la toate serviciile publice
  • Implementarea noilor tehnologii de asigurare a serviciilor medicale de consultații la distanță astfel încât cetățenii vor putea consulta de acasă cei mai reputați medici din țară și din străinătate
  • Accesul copiilor la servicii de educație de cea mai înaltă calitate din țară și din străinătate, dezvoltarea de activități școlare cu cadre didactice și colegi din comunele cu care suntem înfrățiți
  • Urmărirea în direct a evenimentelor culturale, religioase sau sociale care au loc în Europa sau în lume și interacțiunea cu alte colectivități cu preocupări similare.
  • Urmărirea în timp real a consumurilor de energie electrică, gaz, apă și eficientizarea acestora.
  • Formarea de grupuri de rețele sociale de comunicare pe diferite teme și preocupări de ex: grupuri de părinți și cadre didactice, fermieri, crescători de animale, apicultori, șamd.
  • Accesarea de platforme digitale de lucru de acasă
  • Accesarea platformelor de comerț prin internet

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*