FOTO CJSU Constanța a schimbat scenariile de funcționare în 34 de unități de învățământ din județ

CJSU Constanța a schimbat scenariile de funcționare în 34 de unități de învățământ din județ

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanța a aprobat, luni, 8 februarie, modificarea scenariilor de funcționare în 34 de unități de învățământ din județ, 27 dintre acestea trecând la Scenariul 1.

Astfel, potrivit reprezentanților Prefecturii Constanța, modificarea scenariilor având în vedere scăderea ori creșterea ratei incidenței cumulate în ultimele 14 zile a fost efectuată în 32 de cazuri, dintre care în numai șapte situații s-a trecut de la Scenariul 1 la Scenariul 2:

  • Scenariul 1 prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;
  • Scenariul 2 prevede participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a și a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, în timp ce elevii din celelalte clase/ ani de studiu vor participa în continuare la cursuri în sistem online.

În alte două cazuri – Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” și Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, modificarea scenariilor a fost făcută având în vedere prevederile art. 9, alin. 7 ale Ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății nr. 3235/93/2021. Conform acestuia, activitățile ce presupun prezența fizică din unitățile de învățământ preuniversitar din subordinea Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne vor fi gestionate în funcție de analiza situației epidemiologice realizate la nivelul direcțiilor medicale din cadrul acestora și stabilite prin decizie a conducătorilor acestora.

Atașat veți regăsi unitățile de învățământ în care a fost modificat scenariul după care vor funcționa:

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*