FOTO Bicicliștii constănțeni pedalează în semn de protest

Biciclistii din constanta protestează. FOTO Arhiva

În data de 23 septembrie, la ora 14:30, din fata Casei de Cultura, se va pleca în cea de a patra ediție a Marșului Bicicliștilor din Constanța. Evenimentul își propune să atragă atenția autorităților locale cu privire la infrastructura rutieră precară existentă pentru cicliști, dar și asupra nivelului scăzut de mobilitate urbană din municipiul Constanța în cadrul acestui marș promovând de asemenea dorința de a avea un oraș pentru oameni!

Acest Eveniment este organizat de OPTAR, Tomis Bike, Baricada Verde, Masa Critică Constanța și ECO Dobrogea.Primul punct de oprire va fi în fata Primăriei în jurul orei 15:30-15:45.

Motivele organizării acestui marș sunt:
– neaplicarea măsurilor de siguranţă rutieră;
– încurajarea transportului motorizat;
– lipsa unei viziuni a administraţiei oraşului pentru creşterea calităţii vieţii;
– lipsa de siguranta si rata infractionala ridicata in mijloacele de transport in comun, dar si neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate;
– menținerea în funcţii a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de recepția ilegală a pistelor pentru biciclete din stațiunea Mamaia și a proiectului nefuncțional de Bike Sharing finanțat prin fonduri europene.

Considerăm că problema traficului aglomerat este una de actualitate, iar asta ne afectează pe fiecare dintre noi. Astfel, având în vedere nivelul ridicat de poluare din mun. Constanța și numărul mare de victime rezultate din accidentele rutiere, soluția, în acord cu toate strategiile europene și exemplele altor orașe din țară și străinătate, este facilitarea mijloacelor de transport nemotorizate în interiorul orașului. Astfel, cerem o viziune durabila pentru construirea infrastructurii necesare transportului alternativ și a celui în comun. Solicităm în mod public autorităților locale și centrale să ia măsuri pentru rezolvarea problemelor indicate și în acest sens vom trimite propuneri prin petiția pe care o vom transmite după strângerea de semnături de la marș.

Făcând un rezumat al politicilor promovate de actuala administrație a orașului Constanta, putem spune ca Primăria Constanta “ESTE EGALA CU ZERO” deoarece:

– Ø (ZERO) ÎNTÂLNIRI DE INFORMARE A CETĂȚENILOR Primăria nu a organizat nicio întâlnire de informare a cetățenilor despre planificarea mobilității urbane durabile

– Ø (ZERO) STRĂZI ACCESIBILIZATE LA NEVOILE PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI;

– Ø (ZERO) METRI DE PISTE PENTRU BICICLETE DIN VARA ANULUI 2016 PANA IN PREZENT.

Evenimentul își propune să atragă participanți de toate vârstele și ținând cont că viteza medie va fi sub 15 km/h, ne așteptăm să avem alături de noi atât copii alături de părinții acestora cât și tineri și adulți și de ce nu, persoane vârstnice care susțin acest demers.Plecarea se face de la Casa de Cultura din Constanta si tot acolo vom ajunge dupa 12,5 km.

Traseul marșului: Bd Alexandru Lăpușneanu – Bd 1 Decembrie 1918 – Bd 1 Mai – dreapta str. Theodor Burada – dreapta str. Gării – Bd Ferdinand – dreapta Bd Tomis – dreapta pentru oprire în FATA PRIMARIEI CONSTANTA – str. Traian – dreapta str. Mihai Viteazu – dreapta str. Cuza Voda – stanga str. Mircea cel Batran – stanga str. Ion Ratiu – dreapta Bd Tomis – dreapta Bd Alexandru Lapusneanu – întoarcere sens giratoriu parcare City Mall – stânga str. Soveja – întoarcere sens giratoriu Soveja/Primăverii – str. Soveja – întoarcere sens giratoriu Lidl – dreapta Bd Alexandru Lăpușneanu – Zona Dacia – Casa de Cultura.

Organizatorii marșului se delimitează de orice mesaj sau acțiune politică ce poate fi asociată acestei activități. Acțiunea nu are nicio conotație politică, fiind în fapt o acțiune care vizează politicile de dezvoltare urbană.

Menționăm că acest marș îndeplinește toate condițiile legale de desfășurare și încurajăm participanții să utilizeze echipamentul de protecție și totodată să respecte indicațiile organizatorilor și voluntarilor noștri pe durata desfășurării marșului.

“Oamenii ar trebui să vină la acest marș pentru că ne dorim un oraș pentru oameni, iar autoritățile locale trebuie să accepte și bicicliștii în orașul Constanța și să le creeze condiții pentru a se deplasa în siguranță. Numărul bicicliștilor este mult mai mare față de acum trei sau patru ani, și sperăm că acest fapt va fi luat în considerare. Așteptăm lumea cu mic, cu mare sâmbătă începând cu ora 14:30 în piața Ovidiu să cerem tare si raspicat un oraș pentru oameni!“ a declarat Marius Adrian Hrițuleac, Tomis Bike Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*