Focuri de armă pentru prinderea unui șofer care conducea drogat și fără permis

George, Ștefan și Andreea, din cadrul Secției 2. FOTO IPJ Constanța

Polițiștii constănțeni au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare pentru a opri un șofer depistat conducând fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive.

Potrivit IPJ Constanța, în cursul zilei de duminică, în jurul orei 17.30, în timp ce se aflau în patrulare în cartierul Palazu Mare din municipiul Constanța, George, Ștefan și Andreea, din cadrul Secției 2, au observat un bărbat, care conducea haotic pe strada Dumbrăveni. Polițiștii au efectuat semnal de oprire, însă bărbatul și-a continuat deplasarea, accelerând viteza, pentru a-și pierde urma. Echipajul de poliție a pornit pe urmele autoturismului pe mai multe străzi din cartierul Palazu Mare, șoferul fiind somat în repetate rânduri.

Întrucât acesta nu a oprit, unul dintre polițiști, George, a executat patru focuri cu armamentul din dotare, dintre care unul de avertisment, în plan vertical, și trei în direcția pneurilor autoturismului, moment în care șoferul a oprit mașina, iar împreună cu pasagerul dreapta față au încercat să abandoneze vehiculul și să fugă. Cei doi au fost imobilizați și încătușați de către polițiști, fiind conduși la sediul Secției 2, pentru audieri.

Din cercetări a reieșit faptul că bărbatul, în vârstă de 29 de ani, nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și se afla sub influența substanțelor psihoactive, rezultatul fiind pozitiv pentru opiu și cocaină.

În urma administrării probatoriului în cauză, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, iar în cursul zilei de luni, 16 mai, a fost prezentat în fața unei instanțe de judecată, care a admis propunerea de arestare preventivă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*