FITIC 2017 a marcat încă o pagină de istorie culturală la Constanţa

FITIC 2.0 Jurnalul lui Adam si al Evei
FITIC 2.0 Jurnalul lui Adam si al Evei

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa, ediția a II-a – FITIC 2.0 a ajuns la final. După zece ore de teatru în fiecare zi, începând de sâmbătă, 2 septembrie, şi până sâmbătă, 9 septembrie, după zeci de spectacole, sute de artişti, abia sau arhicunoscuţi, după întâlniri de neuitat cu publicul spectator şi multe poveşti frumoase create în cadrul acestui festival, FITIC 2.0 şi-a închis porţile până, poate, la anul. Participarea din această ediţie a întrecut toate aşteptările, iar organizatorii doresc să mulţumească pe această cale publicului şi tuturor artiştilor implicaţi în acest proiect.

Pe lângă mareea de spectacole, FITIC 2.0 a avut şi o dimensiune teoretică şi practică a tuturor aspectelor ce întovărăşesc meseria, vocaţia şi pasiunea de a fi actor, prin workshop-urile realizate de specialişti din toată ţara.

Mai mult decât atât, datorită celor două conferinţe de specialitate, teatrul a primit şi o dimensiune administrativă, ca factor important în viaţa Cetăţii şi a cetăţenilor ei. Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa, ediţia a II-a, a fost organizat de Asociaţia Culturală Teatrelia, cu sprijinul Primăriei Muncipiului Constanţa.

Premii FITIC 2.0

Secţiunea Spectacole de Teatru Independent

Premiul pentru cel mai bun actor: George Constantinescu – “Dureri fantomă” (Teatrul de Artă Bucureşti)
Premiul pentru cea mai bună actriţă: Alexandra Podu – “Love, Mon Amour” (Teatrul Mic, Sibiu)
Premiul pentru one-man show: Delia Hriscu-Badea – spectacolul “Elida” (Teatrul din Mansardă) 
Premiul pentru regie: Eugen Gyemant – “Jurnalul lui Adam şi al Evei” (Godot Café Teatru)
Premiul pentru cel mai bun spectacol: “Love, Mon Amour” (Teatru Mic, Sibiu), regie: Constantin Podu. Distribuţie: Alexandra Podu, Petrişor Diamantu. 
Premiul special al juriului: “Buzunarul cu pâine”. Regie: Alexandru Bogdan. Cu: Alexandru Nagy, Ştefan Pavel (Godot Café Teatru)

Secţiunea Spectacole de Teatru-Dans

Premiul pentru concepţie coregrafică: spectacolul “Lasă-mă să… OM!”. Regie: Beatrice Volbea (Teatrul FIX)

Secţiunea Concurs dedicat Tinerilor Actori şi Studenţi

Individual: 
Cea mai bună actriţă: Ana Crăciun-Lambru – “Dust”/Praf (The Puppet Arts Program at The University of Connecticut and Connecticut Repertory Theater)
Cel mai bun actor: Iulian Marinescu – “Lumina de la capătul răbdării” (Facultatea de Arte, Universitatea “Ovidius” Constanţa)

Grup:
Cea mai bună trupă: ADN (BONOBO), regie: Ruxandra Bălaşu (UNATC “I.L. Caragiale” Bucureşti)

Secţiunea Concurs de Dramaturgie Contemporană

– “Paliativ” – Radu Popescu
Nominalizări: “Procesul lui David M. Golan”, de Matei Lucaci Grunberg şi “Două nunţi şi-o sinucidere”, de Marian Popescu

Secţiunea Concurs Afişe de Teatru

– Adina Lazăr şi Cristian Pascariu – afişul spectacolului „Pena” (Compania create.act.enjoy, Bucureşti)

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*