Finalizarea Proiectului ”Îmbunătățirea eficienței energetice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în cadrul AMEROPA GRAINS S.A. prin amplasarea de panouri fotovoltaice”

Bani pentru finanțări. FOTO martaposemuckel

S.C. AMEROPA GRAINS S.A., cu sediul în Str. Incinta Port Constanța nr. Dana 54, ETAJ 1, județul Constanța, România, anunță finalizarea cu succes a proiectului ”Îmbunătățirea eficienței energetice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în cadrul AMEROPA GRAINS S.A. prin amplasarea de panouri fotovoltaice”, care a primit finanțare nerambursabilă în baza contractului de finanțare nr. 2299/03.08.2023 semnat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Proiectul s-a derulat pe o perioadă de 5 luni, respectiv de la 03.08.2023 până la 27.02.2024 și a urmărit atingerea următoarelor obiective:

Obiectivul general: Creșterea nivelului de utilizare al energiei provenită din surse regenerabile, respectiv din surse solare prin integrarea la nivelul fluxului tehnologic a unei unități de producție a energiei electrice din surse solare pentru asigurarea consumului propriu rezultat din activitatea productivă a întreprinderii.

Obiective specifice:

  • Achiziție de active cu rol determinant în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră determinate de consumurile energetice ale fluxului tehnologic.
  • Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră raportate la economiile de energie preconizate Valoarea totală a proiectului a fost de 2.250.483,79 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 797.001,66 lei, după cum urmează: din Fondul de Coeziune – 677.451,41 lei şi Bugetul National – 119.550,25 lei.

Rezultate și impact: au fost achiziționate active cu rol determinant în creșterea ponderii utilizării resurselor energetice regenerabile la nivelul fluxului de producție, s-a contribuit la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră raportate la creșterea ponderii utilizării energiei provenite din surse regenerabile la nivelul conturului analizat.

Proiect co-finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020

Date de contact: AMEROPA GRAINS S.A. Str. Incinta Port Constanța nr. Dana 54, ETAJ 1, județul Constanța, cod poștal 900900, România Persoană de contact: Cristian Moldovan Tel.: 0241625539, e-mail: grains.ro.office@ameropa.com

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*