FOTO VIDEO Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret „WonderFest” începe, astăzi, la Constanța

Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret WonderFest se desfășoară în perioada 19 – 23 septembrie 2022, la Constanța, în Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Evenimentul, care începe luni, de la ora 18.00, este susținut de Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, iar intrarea este liberă la toate filmele, atelierele și concertele din cadrul festivalului.

Nu mai puțin de opt filme, lungmetraje, scurtmetraje și filme de animație, produse în ultimii doi ani, ce au ca tematică vârsta copilăriei, s-au înscris în competiția WonderFest. Sunt povești deosebite, cu rol de introspecție asupra privitorilor, difuzate în premieră în România. Filmul Alfons Jitterbitt – Class Trip Chaos!/Haos în excursie cu școala – producție 2022, Germania va fi lansat la WonderFest, în premieră internațională. Lungmetrajul va fi vizionat împreună cu regizorul Mark Schlichter și cu producătoarea Nicole Kellerhals, care vor fi prezenți în sală și vor răspunde, la final, întrebărilor spectatorilor.

Festivalul WonderFest este organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și de Primăria Municipiului Constanța, cu susținerea Consiliului Județean Constanța, Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța și Pro Familia. WonderFest stă sub semnul educației pentru artă și pentru o viață socială lipsită de agresivitate.

„Este o premieră pentru Constanța pentru că astăzi, dumneavoastră, tinerii frumoși ai județului Constanța, sunteți aici, la un act de cultură care vă va îmbogăți nu numai cunoștințele generale ci și sufletul, și, cel mai important lucru, va întări prietenia dintre dumneavoastră. Este un moment extraordinar de important și vă felicit că sunteți aici, felicit cadrele didactice și Inspectoratul Școlar, pentru că va fi o lecție de viață pentru noi toți, pentru cei care vremelnic suntem în fruntea instituțiilor statului și în administrația publică”, a declarat, în deschiderea evenimentului, președintele CJ Constanța, Mihai Lupu.

„Micii mari” cinefili pot participa la un concurs de creație de film, organizat în cadrul secțiunii speciale a Festivalului, intitulate Snapshots. Pentru această secțiune, copiii sunt invitați să transmită organizatorilor filme realizate de ei, cu telefonul sau cu tableta, având ca tematica „Minunea Albastră”.

Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret WonderFest, aflat, în acest an, la a cincea ediție, a instituit regula ca Marele Premiu să fie acordat de un juriu format exclusiv din copii. La Constanța, WonderFest va avea cel mai numeros juriu al copiilor dintre toate edițiile: va fi format din 100 de elevi din Constanța. Juriul profesioniștilor din cinematografie va decerna premiile pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună imagine, Cea mai bună interpretare a unui copil actor.

„Am să vă transmit câteva lucruri: nu ascultați de nimeni, urmați-vă visele și acest oraș este al vostru, viitorul este al vostru și fiți copiii extraordinari pe care noi toți ni-i dorim”, a precizat, cu această ocazie, viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

În cadrul Festivalului WonderFest, vor susține concerte trupele Folk Frate și Proconsul (19 septembrie) și artiștii Magda Pușkaș, Andrei Păunescu, Mihai Napu, Vanghele Gogu, Ioan Onișor (23 septembrie).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*