Fermă de porci din Sibioara, amendată cu 50.000 de lei pentru că dejecțiile lichide au ajuns pe un drum

FOTO Garda de Mediu

O fermă de porci din Sibioara a fost amendată de Garda de Mediu cu 50.000 de lei pentru că dejecțiile lichide au ajuns pe un drum.

Potrivit Gărzii de Mediu Constanța, societatea din judetul Vrancea care se ocupa cu cresterea porcilor a fost amendata cu 50.000 lei de Garda de Mediu Constanta.

“Dejectiile lichide de la ferma Sibioara din comuna Mihail Kogalniceanu, judetul Constanta, au ajuns accidental pe drumul comunal DC 85, cat si in rigola de pe marginea drumului din satul Piatra. Operatiunea de imprastiere a dejectiilor pe un teren agricol s-a realizat pe timpul noptii, neluandu-se masuri de supraveghere a instalatiilor de catre personalul fermei. Actiunea a provocat scurgerea necontrolata a dejectiilor lichide pe terenurile invecinate, precum si disconfort olfactiv.

Prin autorizatia integrata de mediu se permite utilizarea dejectiilor ca fertilizant pe terenurile agricole, cu respectarea Studiului agrochimic si luarea tuturor masurilor de automonitorizare pentru prevenirea oricaror incidente care pot conduce la pericole de accidente cu impact asupra fatorilor de mediu. Societatea a incalcat prevederile OUG nr.195/2005 privind protectia mediului, fapta fiind sanctionata cu amenda cuprinsa intre 25.000 lei si 50.000 lei.

Pe parcursul controlului, operatorul a luat masuri de curatare a drumului comunal si a rigolei de preluare a apelor pluviale de pe marginea drumului” – Garda de Mediu Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*