Federația Tinerilor din Constanța solicită CJC să ceară Guvernului trecerea Palatului Copiilor în domeniul public județean

Palatul elevilor din Constanța. FOTO PMP
Palatul elevilor din Constanța. FOTO PMP

Federația Tinerilor din Constanța susține procesul de descentralizare, consacrat de art. 120 alin. (1) din Constituția României. Acest proces reprezintă ruperea de regimul totalitar comunist care a centralizat toată puterea și proprietatea în România.

Consiliul Județean Constanța este o autoritate publică ce funcționează în baza principiului autonomiei locale și subsidiarității. Astfel, toate problemele ce țin de comunitatea locală trebuie rezolvate de către comunitatea locală.

În mod normal, atât instituția publică cât și terenul și clădirea în care aceasta își desfășoară activitatea trebuiau să fie trecute în subordinea Consiliului Județean, respectiv proprietatea județului Constanța, prin Legea descentralizării adoptată de Parlamentul României prin angajarea răspunerii Guvernului. Însă, Curtea Constituțională a decis declararea ei ca fiind neconstituțională din motive procedurale.

Trecerea imobilelor Palatului Copiilor în domeniul public județean poate duce și la rezolvarea problemelor cu închirierea spațiului, care în acest moment este blocată la Guvern. De asemenea, această trecere în domeniul public județean nu împiedică cu nimic ca statul să investeacă în cladire, instituția publică Palatul Copiilor urmând să devină titularul dreptului real de administrare.

În acest sens, Federația Tinerilor din Constanța solicită conducerii Consiliului Județean Constanța și consilierilor județeni inițierea unui proiect de hotărâre, în conformitate cu prevederile art. 112 alin. din Legea educației naționale. Numai în acest mod se poate asigura bugetarea unor lucrări de investiții pentru anul 2017.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*