Fabrica de BCA Celco, amendată cu 50.000 de lei de către Garda de Mediu în urma incendiului de la începutul acestei luni

Incendiu puternic la fabrica de materiale de construcții Celco. FOTO ISU Constața

Fabrica de BCA Celco din Constanța a fost amendată cu 50.000 de lei de către comisarii de la Garda de Mediu Constanța, în urma poluării produse în timpul incendiului petrecut în data de 3 iulie.

Potrivit GNM Constanța, urmare a incendiului/exploziilor produse în data de 03 iulie, la depozitele din cadrul fabricii de BCA din municipiul Constanta de pe strada Industrială, s-a constatat că operatorul economic nu a identificat și prevenit riscurile asupra mediului pentru depozitarea preparatului periculos – pasta de aluminiu.

„Pentru fapta săvârșita, GNM CJ Constanța a aplicat sancțiune contravențională în valoare 50.000 de lei, conform prevederilor OUG 195/2005 art.96 alin1, pct 3, fiind impuse și măsuri referitoare la identificarea și prevenirea riscurilor generate de depozitarea și utilizarea substanțelor chimice și a preparatelor periculoase depozitate, gestionate, precum și pentru gestionarea corespunzătoare a tuturor deșeurilor rezultate din incendiu”, precizează reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța.

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” au fost solicitați să intervină sâmbătă, 3 iulie, pe strada Industrială nr 7 din Constanța, în zona cap de linie 102, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la fabrica e BCA Celco. Incendiul se manifesta la o magazie, pe aproximativ 500 de metri pătrați, în care era depozitată pastă de aluminiu. Incendiul a fost localizat și lichidat după aproximativ două ore, fără să se înregistreze victime în urma incidentului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*