Fă-le vacanța frumoasă copiilor din centrele de plasament din Constanţa!

Programul "Ajungem Mari"
Programul "Ajungem Mari"

Programul educațional Ajungem MARI lansează un nou apel la voluntariat către cei ce vor să dăruiască vara aceasta din timpul lor celor 170 copii din centrele de plasament din Constanţa. Dăruind doar două ore pe săptămână, voluntarii Ajungem MARI le devin copiilor prieteni, profesori şi mentori şi le pot schimba viitorul! 

Apelul la voluntariat se adresează tinerilor peste 15 ani și adulților din toate domeniile, responsabili și implicați, spontani şi dornici să facă mici minuni pentru copii, care au disponibile cel puțin 2 ore pe săptămână sau o dată la două săptămâni în lunile iulie-septembrie.

Prin programul educațional Ajungem MARI, voluntarii se pot înscrie până pe 13 iunie pentru a susține cursuri interactive sau ateliere de creaţie în centre sau pentru a le dezvălui copiilor lumea prin ieşiri educative. Înscrierea se face printr-un formular online, iar apoi voluntarii participă la un training pentru a învață metode interactive de lucru ce pun accent pe dezvoltarea personală a copiilor.

Fiecare din noi poate ajuta copiii din centre de plasament oferindu-le sprijin, afecţiune şi încurajare. Prin proiectul de voluntariat “Dă-ți pasiunea mai departe!”, voluntarii le pot transmite copiilor cunoștințe din domeniile care îi pasionează, cu entuzism și prin joacă: de la engleză și matematică, până la educație civică, cultură generală, muzica, dans sau arte plastice.

Programul Ajungem MARI este dezvoltat de Asociaţia Lindenfeld şi a implicat până acum 2500 de voluntari pentru a sprijini 2000 de copii din Bucureşti şi alte 25 judeţe. Proiectul “Dă-ţi pasiunea mai departe” a fost desemnat în 2015 “Proiectul anului în educaţie” la Gala Naţională a Voluntarilor. Pe lângă îmbunătățirea rezultatelor școlare, progresul copiilor se vede în creșterea încrederii în sine, dezvoltarea abilităților de comunicare sau lucru în echipă. Cu ajutorul voluntarilor, copiii descoperă ce le place, la ce sunt buni și ce pot sa facă mai departe.

Voluntarii Ajungem MARI primesc mai mult decât dăruiesc: îmbrăţişările copiilor, satisfacţia de a vedea progresul celor mici şi energie pentru toată săptămâna. Ei obțin la finalul unui modul de voluntariat diplomă și adeverință, iar experienţa de voluntariat este recunoscută ca experienţă profesională, conform Legii Voluntariatului.

Înscrierea pentru modulul de vară (iulie – septembrie) se face până pe 13 iunie 2016 prin completarea unui  formular online. Pentru organizarea training-urilor în judeţe, este necesar un număr de minim 30 de înscrieri, aşadar doritorii sunt rugaţi să transmită apelul colegilor şi prietenilor. Mai multe detalii pe www.ajungemmari.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*