Exercițiu demonstrativ de Poliție Aeriană Întărită în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

Avion F-16 Fighting Falcon. FOTO Wikipedia

În Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu a avut loc luni, 1 noiembrie, un exercițiu demonstrativ de Poliție Aeriană Întărită al militarilor români și canadieni.

Potrivit MApN, în cadrul acestuia a fost inclusă și interceptarea unei aeronave „țintă”, reprezentată de un avion de transport C–27J Spartan care a evoluat pe traiectul Baza 90 Aeriană Otopeni – Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, de aeronave F-16 Fighting Falcon, aparținând Forțelor Aeriene Române, aflate în Serviciul de Luptă Permanent–Poliție Aeriană (SLP–PA) şi de aeronave CF-188/RCAF, aparținând Forțelor Aeriene Regale Canadiene, dislocate la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu pentru executarea misiunilor de Poliție Aeriană Întărită.

La finalul activității, în Baza 57 Aeriană, după aterizarea aeronavelor participante la exercițiu, a fost organizată o expoziție de tehnică de aviație.

Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacității de reacție şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilității între Forțele Aeriene Române şi Forțelor Aeriene Regale Canadiene.

Forțele Aeriene Române execută misiunea de Poliție Aeriană sub comandă CAOC Torrejon încă de la începutul aderării la NATO. Poliția Aeriană Întărită sub comandă NATO este o misiune de apărare colectivă pe timp de pace pentru protejarea integrității spațiului aerian al Alianței. În orice moment, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu sunt pregătite câte două aeronave de vânătoare pentru Serviciul de Luptă Poliție Aeriană.

Misiunea principală a Serviciului de Luptă Permanent–Poliție Aeriană este apărarea spațiului aerian național, prin interceptarea aeronavelor care pătrund pe teritoriul național fără autorizație, din diverse motive.

Anul acesta se împlinesc 60 de ani de la prima misiune de poliție aeriană executată în cadrul NATO.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*