Examenul de bacalaureat național – Evaluarea competențelor lingvistice și digitale se ține în perioada 12-22 februarie

Examen, educatie, elevi
Peste 1.000 de candidați susțin proba scrisă din cadrul concursului de titularizare la nivelul județului Constanța

Conform Calendarului examenului de bacalaureat național -2018, în perioada, 12 – 22 februarie 2018, elevii de liceu vor susține probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, astfel:

• 12-13 februarie 2018 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română
• 14-15 februarie 2018 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
• 16, 19-20 februarie Evaluarea competenţelor digitale
• 21-22 februarie 2018 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internatională

La nivelul județului Constanța, s-au înscris 5.293 de candidați (4.570 – serie curentă și 723 – serii anterioare), care vor susține probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale în 51 de centre de examen (conform Anexei).

Proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română începe la ora 9.00, conform programării afișate în fiecare centru de examen.
Subiectele pentru proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română sunt elaborate de către Centrul Național de Evaluare și Examinare și cuprind texte literare, nonliterare, itemi corespunzători descriptorilor competențelor din programele pentru bacalaureat. Pentru elaborarea răspunsurilor, se acordă fiecărui candidat câte 15 minute, iar pentru susținerea acestora în fața comisiei, câte 10-15 minute. În urma susținerii probei, candidaţii primesc nivel de competenţă lingvistică: utilizator mediu, utilizator avansat, utilizator experimentat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*