Eveniment omagial la Cumpăna, la împlinirea a 129 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu

Comuna Cumpana. FOTO Catalin Schipor

Primăria și Consiliul local al comunei Cumpăna, au organizat o manifestare culturală prilejuită de împlinirea a 129 de ani de la trecerea în neființă a marelui poet național Mihai Eminescu.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 24 iunie, începând cu ora 10.00 în sala de spectacole a Căminului Cultural Cumpăna.

Momentul omagial va cuprinde lansarea cărții “Mihai Eminescu, un Dumnezeu rănit“, a autorului Laurian Stănchescu, un volum cu documente inedite primite de către acesta de la nepotul lui Mihai Eminescu.

Invitat de onoare este Daniel Dincă, prozator și poet, membru titular al Uniunii Scriitorilor din România, alături de doamna Ghiuner Acmola – membru a Uniunii Scriitorilor din Constanța.

In paralel, va fi prezentată o expoziție de grafică semnată de Marin Rodica Cristiana, fostă elevă a Liceului Tehnologic “Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna, în prezent – elevă a Colegiului Național de Arte “Regina Maria” Constanța.

În spiritul promovării culturii românești, evenimentul va găzdui și o expoziție tematică prilejuita de Ziua Universală a Iei – unul din principalele simboluri ale României, realizată de Atelierul de Creație din cadrul Asociației pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*