Elevii și cadrele didactice se pot înscrie pentru a II-a ediție a concursului „O poveste… o poezie“

Concursul „O poveste... o poezie“ a ajuns la a II-a ediție

Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța, „Căluțul de mare”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța organizează cea de-a doua ediție a Concursului Județean „O poveste… o poezie“. Evenimentul este destinat preșcolarilor și elevilor din învățământul primar si gimnazial din unitățile de învățământ din județul Constanța, dar și cadrelor didactice.

Condițiile de participare sunt următoarele:

Etapa I (Preselecția)

Înscrierea participanților se face în intervalul 20 februarie – 10 martie, la adresa de email: teatruldecopii_cta@yahoo.com sau la sediul Teatrului „Căluțul de mare”, sala Elpis, str. Aristide Karatzali, nr. 16 (zona peninsulară a Constanței). Preselecția va avea loc pe baza materialelor filmate trimise de participanți la adresa robin29ro@yahoo.com. (calitatea filmării nu este un criteriu de jurizare).

Anunțarea participanților calificați se va anunța pana pe 20 martie și se vor afișa si pe site www.teatruldelamare.ro.

Durata scenetei va fi de max. 15 min. iar a poeziei de maxim 3 min.

Etapa II (Concursul)

Concursul va fi susținut în data de 28 martie, de la ora 10.00, cu participanții care au trecut de preselecție. În concurs vor fi acceptate maxim 5 scenete, pentru fiecare categorie de vârstă ( cls. preg. și cls I , cls II-III-IV, cls V-VIII ) și maxim 10 poezii, pentru fiecare categorie de vârstă ( 6-8 ani, 8-10 ani, 10-14 ani).

Organizarea activităților Concursului pe secțiuni:

1. Teatru- Scenetă sau Dramatizare

Se vor pune în scenă piese întregi sau fragmente, prelucrări sau adaptări la alegere din literatura română și universală adecvate vârstei concurenților. Durata- maxim 15 minute;

2. Recitări de Poezii

Se vor recita poezii inspirate din literatura română sau universală adecvate vârstei concurenților. Durata- maxim 3 minute. Fiecare cadru didactic poate participa cu maxim 3 elevi.

Modalități de evaluare: Jurizare pe baza următoarelor criterii:

  • Scenetă: interpretare, mișcare scenică, regie, scenografie, impresie artistică, popularitate .
  • Recitări de poezii: prezență scenică, expresivitate, intonație, mimică, dicție, capacitate de transmitere a mesajului poetic, repertoriu corect ales .

Informații suplimentare:

  • Concursul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6-14 ani.
  • Nu se percepe taxă de participare.
  • Toate școlile participante vor încheia un protocol de colaborare pe 1 an cu Teatrul „Căluțul de mare” vor primi diplome și adeverințe semnate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța.
  • Se acordă TROFEU (MARELE PREMIU) și premiile I, II, III și mențiuni pentru fiecare categorie de vârstă.
  • Informații suplimentare puteți obține de la nr. de telefon 0241/ 618992 în intervalul orar 10.00-15.00
    de luni până vineri.
  • Instituția organizatoare își rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului regulament în caz de nevoie.

Juriul va fi format din personalități din domeniul artistic constănțean și un reprezentant al ISJ Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*