Eleva Smaranda Maria Bîrcă își lansează o carte, de Ziua Educației

 

Numeroasele premii internaționale ale elevei Smaranda Maria Bîrcă , în cadrul concursului “Concours Europoésie”, din Franța, începând cu anul 2013 până în prezent, au culminat cu lansarea primei ei cărți. “Eu” este numele cărții a cărei lansare va avea loc joi, 5 octombrie, la ora 14:00, la Biblioteca Județeană Constanța, în sala 3.

Smaranda este încă elevă în clasa a 12-a la Liceul Teoretic Educational Center Cambridge School of Constanța, singurul liceu din Constanța cu predare în limba engleză, unde la îndemnul dascălului ei, dl. prof. Vasile Coman, s-a aventurat și a reușit să cumuleze ansamblul de poeme într-un volum.

Printre premiile câștigate de talentata liceană amintim: Premiul Special Françoise Labadie, ce poarta numele unei autoare cunoscute în Franța, pentru poemul “Eu” și Premiul I pentru poemul “Viața”, ambele în anul 2013. În anii ce urmează, premiile nu au lipsit, câștigând diverse titluri, dar Premiul Francophonie pentru ansamblul de poeme trimise a fost cel mai mare premiu al concursului din 2016.

În 2017, Smărândița ne surprinde și lansează acest volum de poeme, despre care spune că “reprezintă suma a tot ceea ce gandesc și simt”. Acestă carte cuprinzând poeme profund lirice și introspecții specifice unei adolescente care trece printr-o perioadă de tranziție între copilărie și maturitate. Fiind dornică să împărtășească aceste emoții cu familia, prietenii, colegii, profesorii și susținătorii ei, vorbește despre lansare cu multă bucurie. Printre invitați se numără și câteva personalități precum mentorul ei – dl. prof. Vasile Coman, doamna Cristina Maria Ivan, inspector de limba și literatură română, prozatorul și publicistul dl. Tudor Costache, realizator radio, dl. Dan Voicu și de asemenea, renumitul scriitor, dl. Ovidiu Dunăreanu.

Așadar, îi urăm mult succes și o susținem trup și suflet la lansarea primului său volum de poezii, joi, 5 octombrie, la ora 14:00, la Biblioteca Județeana, sala 3, pe eleva Smaranda Maria Bîrcă de la Liceul Teoretic Educational Center – Cambridge School of Constanța, și în acelasi timp, suntem nerăbdători să vedem cum o să ne mai surprindă în viitor, poate cu al doilea volum de poeme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*