Efectele codului roșu la Constanța: peste 300 de copaci au căzut, 30 de autoturisme au fost avariate, sute de sesizări primite de municipalitate

Efectele codului roșu de furtună. FOTO Primăria Constanța

Primăria Constanța a evaluat efectele codului roșu și a anunțat că peste 300 de copaci au căzut, 30 de autoturisme au fost avariate și au fost sute de sesizări primite de municipalitate.

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța: „Facem tot posibilul pentru a restabili normalitatea. Pentru moment, vom acționa în funcție de priorități, după cum urmează: degajarea străzilor, restabilirea electricității, intervenții la nivelul bulevardelor grav afectate, în care copacii nu au fost doborâți, însă prezintă riscul de a ceda.”

Și astăzi echipele municipalității și ale firmelor prestatoare au acționat pentru înlăturarea pagubelor produse de fenomenele meteorologice extreme de sâmbătă.

Țapinarii și alpiniștii utilitari au  intervenit pentru degajarea celor peste 300 de copaci care au căzut în municipiul Constanța. Intervențiile vor continua până la rezolvarea tuturor sesizărilor. Prioritate au copacii care afectează mașini, case, blocuri, căi de acces sau rețele. Copacii de pe spațiul verde vor fi degajați în zilele următoare. Precizăm că au căzut copaci sănătoși, dar și copaci aparent sănătoși, care arată bine pe dinafară, au crengi sănătoase, sunt verzi, dar pe interior sunt putrezi.

Pentru a elimina orice risc, în perioada imediat următoare, echipele municipalității vor tăia copacii care reprezintă un potențial pericol atât pentru pietoni, mașini sau clădiri.

Echipele Confort Urban au repus pe poziții indicatoarele rutiere puse la pământ de vântul puternic și au remediat defecțiunile apărute la semafoare.

Iluminatul stradal nu a funcționat în mai multe cartiere ale orașului. Echipele Primăriei intervin pentru întregirea rețelelor și remedierea iluminatului stradal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*