Eduard Martin, trimis în judecată de DNA într-un nou dosar: „În dosarul ăsta se face, evident, legătura cu primul dosar, ca să dea bine în campania ce urmează”

Eduard Martin - FOTO Facebook

Fostul deputat PSD, Eduard Martin, soția acestuia și un alt om de afaceri, alături de firma Polaris M Holding, au fost trimiși în judecată de DNA, joi, într-un dosar în care acuzațiile sunt de evaziune fiscala, delapidare și complicitate la delapidare.

La aflarea veștii, Eduard Martin a ales să comenteze printr-o postare pe Facebook, în care face referire atât la acest dosar, cât și la un alt dosar, în care a fost condamnat în primă instanță la cinci ani și șase luni de închisoare.

„Așa, deci iar m-a trimis deneau’ în judecată, de data asta pentru alte infracțiuni pe care le-aș fi făcut. Nu am vorbit niciodată public despre dosarele mele, dar acum o voi face, doar un pic, așa de încălzire deocamdată”, scrie el în deschiderea comentariului său.

Ulterior, el face referire atât la acuzația de evaziune fiscală care i se aduce, cât și la cea de delapidare.

„Evaziune fiscală, că Polaris a închiriat utilaje de la firme afiliate, firme ce sunt cu taxele la zi și bineînțeles, că nu se putea altfel, evaziune fiscală pe contractul cu TV Neptun. Nu trebuia domne’ să le fac, așa zice acuzarea, nu e domne’ corect dpdv managerial. Ia treci matale la pușcărie că ți-ai analizat singur oportunitățile de afaceri fără să ne întrebi pe noi. Dosarul prețurilor de transfer, taxe achitate pe tranzacție. Gata mă opresc, că nu dau apărarea aici”, spune Eduard Martin.

El comentează și acuzația de delapidare, despre care spune că este „apoteotică”.

„Delapidare – asta e de vis și apoteotică, deci eu mi-am furat cu aceste contracte <<fictive>> profitul din firmă. Ok, eu beneficiarul real al profitului, mi-am furat profitul care îmi revenea mie, în orice moment stabileam asta ca asociat la Polaris. Nu mai continui că e suficient, e clar, sunt urmașul lui <<nea Bachus>> în accepțiunea parchetului.

Apropo, mai știți că am fost arestat în acest dosar în 2017? Arestat în dosar de evaziune fiscală fără ca parchetul sa fi cerut contabilitatea firmei Polaris, contabilitate pe care a cerut-o abia un an mai târziu? Pai da, nu au mai apucat că trebuia să fiu arestat în data de 3 octombrie, exact în ziua în care în sfârșit consiliul local votase ce era corect și anume să acorde inflația câștigată prin instanță în urma cu 5 ani. <<Prietenii>> știu de ce am fost <<umflat>> chiar în ziua de 3 octombrie. Nu-i așa dragi <<prieteni>>?

În dosarul ăsta se face, evident, legătura cu primul dosar, ca să dea bine în campania ce urmează”, a explicat fostul deputat PSD.

Aici puteți citi întreaga postare pe Facebook a lui Eduard Martin – https://www.facebook.com/100000240044124/posts/4366011036750188/?d=n

În rechizitoriul întocmit în acest dosar, procurorii DNA susțin că în perioada 2006 – 2017, principala sursă de venituri a societății Polaris M Holding SRL ar fi reprezentat-o executarea contractului de salubrizare încheiat cu Primăria Constanța. Pentru executarea acestor servicii, firma respectivă ar fi practicat tarife supraevaluate, fapt ce ar fi dus la acumularea unor venituri foarte mari de către societatea Polaris M Holding – în jur de un milion de euro lunar. Menținerea unei astfel de situații ar fi dus la achitarea, către bugetul de stat, a unor taxe foarte mari, din TVA și impozit pe profit.

„În consecință, cei trei inculpați ar fi decis să înregistreze în contabilitatea societății cheltuieli fictive prin care să diminueze valoarea obligațiilor SC Polaris M Holding către bugetul de stat și, totodată, să transfere din firmă sume importante de bani, pe care cei doi asociați să și le însușească ulterior”, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

Concret, în perioada decembrie 2006 – februarie 2017, societatea ar fi încheiat relații comerciale fictive cu alte 10 firme – dintre care șapte firme controlate de inculpați – și ar fi înregistrat în contabilitate mai multe facturi emise pentru “serviciile” respective. Cheltuielile fictive înregistrate ar fi vizat presupuse achiziții de studii și consultanță ori presupuse plăți ale unor chirii pentru mașini, utilaje și imobile.

„Prin aceste activități societatea Polaris M Holding s-ar fi sustras de la plata obligațiilor fiscale către stat în sumă totală de 32.647.878,53 lei – 18.982.418,04 lei TVA și 13.665.460,50 lei impozit pe profit”, se mai precizează în rechizitoriu.

De asemenea, urmare a acelorași demersuri, cei doi asociați în cadrul S.C. Polaris M Holding S.R.L și-ar fi însușit sume de bani din patrimoniul acestei firme totalizând 62.535.751 lei.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpaților. Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 109.366.887,90 de lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*