Dragor maritim românesc, integrat într-o grupare navală NATO

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (DM 25). FOTO SMFN

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (DM 25) a părăsit marți, 06 iulie, portul militar Constanța pentru a se integra, până pe 27 iulie, în gruparea navală permanentă NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2). Aceasta va executa misiuni de monitorizare a traficului maritim și de luptă împotriva amenințărilor subacvatice în bazinul Mării Negre.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale (SMFN), SNMCMG-2 este alcătuită din nava de patrulare ESPS „Rayo” P-42 (Spania, nava-comandant a grupării), vânătorul de mine TCG „Akcakoca” M-268 (Turcia) și dragorul de mine „Locotenent Lupu Dinescu” DM-25 (România) și urmează să participe la Exercițiul multinațional „Breeze 21”, organizat de Forțele Navale Bulgare, în perioada 10 – 19 iulie.

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” face parte din contingentul naval românesc al Forței NATO de Reacție (NATO Reaction Force) 2021, împreună cu fregata „Regina Maria” și un detașament de scafandri EOD. Echipajul dragorului maritim românesc este alcătuit din 78 de militari și este comandat de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*