Două persoane, una cu cetățenie străină, cercetate pentru trafic de droguri

Traficanți de droguri reținuți. FOTO IPJ Constanța

Două persoane, una cu cetățenie străină, sunt cercetate de polițiștii constănțeni pentru trafic de droguri.

Potrivit IPJC Constanța, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea infracțională a două persoane (una dintre ele fiind cetățean străin), în două cauze penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, respectiv trafic de droguri de mare risc și introducere în țară de droguri de mare risc.

Astfel, cu privire la prima persoană, s-a reținut faptul că, ar fi deținut și comercializat cantități de drog de risc (canabis), pentru 1.000 de lei.

“Din cercetările efectuate cu privire la cea de-a doua persoană (cu cetățenie străină) a reieșit faptul că, în luna februarie 2024, prin intermediul unui serviciu poștal al Marii Britanii, ar fi introdus în țară aproximativ 14 grame de cocaină (drog de mare risc). Acesta a fost prins în flagrant delict, la data de 21 februarie 2024, în timp ce ar fi ridicat pachetul conținând substanța interzisă.

În urma percheziției domiciliare efectuate, la aceeași dată, au fost descoperite și ridicate 10 telefoane mobile, mai multe mijloace de stocare a datelor, precum și alte mijloace de probă” – IPJ Constanța.

La datele de 21 și 22 februarie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane.

De asemenea, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara, precum și al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*