Două dintre clădirile RAEDPP Constanța din zona peninsulară au fost renovate

Două dintre clădirile din zona peninsulară au fost renovate. FOTO RAEDPP Constanța

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța a finalizat lucrările de reparații exterioare la două imobile pe care le are în administrare, cu destinația de locuință.

Cele două clădiri, situate în zona peninsulară a municipiului (în proximitatea Bisericii armene), au fost construite în perioada 1928 – 1930, iar în decursul timpului au beneficiat doar de lucrări de întreținere și reparații curente.

„Aceste clădiri frumoase, reprezentative pentru zona peninsulară a municipiului, aparțin deopotrivă orașului, locuitorilor Constanței, cât și turiștilor. Zona trebuie să își recapete caracterul și personalitatea, iar o modalitate prin care noi putem contribui în a-i reda farmecul, în calitate de administrator al unora din imobile, este prin protejarea lor”, a precizat directorul general al RAEDPP Constanța, Stere Hira.

La imobilul aflat pe str. Callatis nr. 12 a fost refăcută integral fațada și acoperișul clădirii, iar tâmplăria exterioară a fost înlocuită cu tâmplărie de lemn stratificat de înaltă calitate, în culoarea originală, specifică epocii.

La clădirea situată pe strada Callatis nr. 14 au fost efectuate ample reparații ale fațadei. Odată cu trecerea timpului s-au produs degradări accentuate, astfel că a fost necesară înlocuirea tâmplăriei exterioare, precum și reparații ale finisajelor exterioare, ancadramentelor ferestrelor și brâurilor decorative. Lucrările au fost făcute în acord cu materialele și tehnicile specifice epocii în care au fost construite.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*