Dosare penale întocmite de polițiștii constănțeni pentru braconaj piscicol

Dosare penale întocmite pentru braconaj piscicol. FOTO: IPJ Constanța

Polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică au desfășurat, în perioada 7 – 9 aprilie, o acțiune pentru verificarea respectării normelor legale privind circulația, depozitarea, prelucrarea și comercializarea peștelui, produselor din pește și a altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit și/sau acvacultură.

Potrivit IPJ Constanța, cu această ocazie, au fost legitimate peste 200 de persoane, au fost verificate 22 de unități de acvacultură și pescării din județul Constanța și peste 150 de vehicule.

În urma acțiunilor desfășurate, polițiștii au aplicat 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 100.000 de lei.

Totodată, au fost întocmite două dosare penale pentru braconaj piscicol, fiind ridicate, în vederea confiscării, aproximativ trei kilograme de icre roșii și negre pentru care nu existau documente de proveniență.

De asemenea, au fost constatate și două infracțiuni la regimul circulației rutiere.

La acțiune au participat și specialiști de la Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța și Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*