Doi migranți afgani, depistați de polițiștii de frontieră constănțeni

Polițiștii de frontieră constănțeni au depistat, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă, doi cetățeni afgani care au trecut ilegal frontiera în România din Bulgaria.

Potrivit Gărzii de Coastă, în cursul zilei de joi, 17 noiembrie, polițiștii de frontieră din cadrul PF Negru Vodă, cu ajutorul mijloacelor tehnice de supraveghere a frontierei de stat, au identificat în apropierea punctului de trecere, în dreptul căii ferate, două persoane care nu își justificau prezența în zonă.

„În urma interceptării persoanelor în cauză, polițiștii au constatat că nu vorbesc limba română și nu posedă documente de identitate asupra lor. Cele două persoane au precizat verbal faptul că sunt cetățeni afgani și au intrat ilegal în România din Bulgaria cu scopul de a ajunge în țări din vestul Europei”, au precizat reprezentanții instituției.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat.

Cei doi cetățeni afgani urmează a fi preluați de către autoritățile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecerea Frontierei Negru Vodă, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*