Doi bărbați au ajuns după gratii pentru trafic de droguri de mare risc

Droguri găsite de polițiști. FOTO Poliția Română

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea infracțională, în două cauze penale, privind traficul de droguri de mare risc.

Potrivit IPJ Constanța, din probatoriul administrat, în prima cauză, a reieșit faptul că, în perioada februarie – mai 2024, un bărbat ar fi procurat, deținut și vândut diverse cantități de droguri de mare risc, sub formă de substanță cristalină (3-CMC și 4-CMC), către consumatori din județul Constanța.

„În urma percheziției domiciliare efectuate, la data de 23 mai 2024, au fost descoperite și ridicate aproximativ 80 de grame de droguri de mare risc, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

În cea de a doua cauză penală, la aceeași dată, un alt bărbat a fost prins în flagrant delict, în orașul Murfatlar, în timp ce ar fi comercializat peste 240 de grame de drog de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), pentru 18.000 de lei.

Ulterior, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea celor două persoane cercetate pentru trafic de droguri de mare risc” – IPJ Constanța.

La data de 24 mai 2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Acțiunile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*