Dobrogea a fost aniversată la Medgidia

Mai multe evenimente au fost organizate la Medgidia de Ziua Dobrogei

Primăria Municipiului Medgidia a organizat pe 14 noiembrie, o serie de manifestări prilejuite de sărbătorirea a 139 de ani de la revenirea Dobrogei la patria-mamă, România.

Evenimentul s-a desfășurat pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor „Lucian Grigorescu” și a debutat cu intonarea imnului de stat al țării.
În continuarea manifestărilor, profesorul de istorie Ekrem Gafar a susținut un moment de evocare a zilei de 14 noiembrie, amintind importanța națională a acestui înălțător fapt istoric.

Cu prilejul acestei sărbătoriri, în semn de respect și apreciere, administrația publică locală a oferit diplome de onoare Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere „General Roland Pârlogeanu”, Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” – subfiliala Medgidia, Asociației Revoluționarilor „Decembrie 89” Medgidia, Asociației „Decembrie 89” Constanța – filiala Medgidia, Asociației Naționale a Veteranilor de Război, Asociației Soțiilor de Cadre Militare Medgidia, Asociației Cadrelor în Rezervă și Retragere a Ministerului de Interne – filiala Medgidia și Asociației Culturale „Mehmet Nyazi” Medgidia.

Programul manifestărilor a inclus un moment de interpretare a melodiei „Sălcioara”, de tânăra cântăreață Izabela Ionescu și s-a încheiat cu defilarea Detașamentului de Onoare, format din militari aparținând unităților militare din Garnizoana Medgidia.

Cu ocazia celebrării acestui semnificativ moment istoric Casa de Cultură „Ioan N.Roman” a fost gazda lansării cărților „Primarii Medgidiei. Creștini și musulmani” și „Personalități marcante ale Medgidiei”, autor Adrian Ilie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*