Deputatul USR-PLUS Cristina Rizea a discutat cu directorul DRDP Constanța despre proiectul “Drum expres Varianta Techirghiol”

Deputatul Cristina Rizea s-a întâlnit cu directorul DRDP Constanța, Marian Ichim

Deputatul USR-PLUS Cristina Rizea a discutat cu directorul DRDP Constanța,  Marian Ichim, despre proiectul “Drum expres Varianta Techirghiol”

Cristina Rizea a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj despre această întâlnire.

“La întâlnirea pe care am avut-o cu domnul Marian Ichim, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța, printre alte proiecte de interes local, am discutat și despre stadiul proiectului “Drum expres Varianta Techirghiol”, cel care va dregreva DN39 de traficul greu spre sudul litoralului.

Proiectul este o prioritate a Ministerului Transporturilor și va fi finanțat din PNRR.

Parcursul legal al acestui proiect ține însă și de autoritățile locale aflate pe traseul său care trebuie să avizeze anumite acte specifice.

Am aflat, astăzi, că toate primăriile și-au dat acordul până acum, mai puțin una: primăria Agigea.

Nu știu încă din ce motiv, la Agigea, se întârzie eliberarea avizelor, iar proiectul nu poate avansa. Am formulat o solicitare către primarul comunei Agigea, prin care am cerut detaliile privind stadiul procedurilor de avizare a drumului expres-varianta Techirghiol, în cadrul instituției pe care o conduce.

Cunoaștem cu toții aglomerația rutieră care se formează mai ales în sezonul estival între Constanța și localitățile dinspre sudul litoralului între care singurul drum de acces este DN39. Iar aglomerările cele mai mari se formează chiar în localitatea Agigea.

Construirea unei rute ocolitoare pentru devierea traficului rutier de pe autostrada A2 spre sudul Dobrogei este importantă fiind o investiție pe care toată lumea o așteaptă de multă vreme și de care este neapărată nevoie”, a transmis Cristina Rizea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*