Depozitarea ilegală a deșeurilor pe domeniul public, sancționată de poliţiştii locali constănțeni

Depozitarea ilegală a deșeurilor pe domeniul public, sancționată de poliţiştii locali. FOTO DGPL Constanța

Polițiștii locali constănțeni au desfășurat săptămâna trecută mai multe activități specifice care au avut ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor.

Potrivit Direcției Generale Poliția Locală Constanța, în urma verificărilor s-au aplicat 185 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 120.650 de lei.

Printre abaterile constatate menționăm: pungi de gunoi menajer lăsate lângă coșulețele stradale, nesalubrizarea carosabilului în perimetrul șantierelor prin murdărirea drumului public cu diverse materiale/substanțe, depozitarea/ abandonarea deșeurilor de orice tip pe domeniul public în alte tipuri de recipiente decât europubele (saci, cutii, bidoane), neigienizarea terenurilor afectate de vegetație crescută în exces ori depozitări de deșeuri de orice fel, pungi de gunoi menajer lăsate lângă coșulețele stradale etc.

Totodată, oamenii legii au dispus și măsuri complementare pentru remedierea neconformităților constatate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*