Delfinii aduşi din Ucraina au ieșit din carantină și încep antrenamentele, cu public, alături de cei din Constanţa

Delfinii sunt gata de spectacol. FOTO Cătălin SCHIPOR

Reprezentanții Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța au anunțat că cei patru delfini aduși în urmă cu o lună din orașul ucrainean Harkov, Veterok, Marucya, Maya şi Kiki, au ieșit din carantină și s-au adaptat perfect noilor condiții de la Delfinariul din Constanța.

Ei se pot antrena de acum alături de „vedetele” locale, Ni Ni și Chen Chen, astfel că, începând de duminică, 19 iunie, vor avea antrenamente comune, cu public, de la orele 12.00 și 15.00.

„Antrenamente comune de armonizare cu cei șase delfini vor avea loc și pe parcursul zilelor de luni și marți, în același interval orar, la care vă invităm să participați. În pauze, îi veți putea cunoaște și pe cei trei lei de mare, Zoysa, Loredana și Alex. Vă așteptăm alături de noi, pentru a ne bucura împreună de aceste minunate vietăți”, au transmis sursele citate.

Potrivit acestora, cei șase delfini ar putea să înceapă, de săptămâna viitoare, spectacolele în comun.

Veterok, Marucya, Maya şi Kiki au fost salvați de la Delfinariul din Harkov, care, din cauza războiului, nu mai avea posibilitatea de a avea grijă de mamifere în mod corect. Astfel, în luna martie s-a luat legătura cu autoritățile locale constănțene și cu reprezentanții Delfinariului Constanța, care și-au arătat disponibilitatea de a le prelua în grijă, iar în data de 11 mai delfinii au ajuns la Constanța, de atunci și până în prezent fiind ținuți în carantină.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*