Delfinariul a fost luat cu asalt în prima jumătate a acestui an. Au fost mai mulți vizitatori decât tot anul 2016

Aglomerație la Delfinariu. FOTO Dorian Hapurnea

La sfârșit de vară, conducerea CMSN a tras linie și a adunat vizitatorii care i-au călcat pragul în prima jumătate a acestui an.  De fapt, jumătate de an plus 2 luni, adică de la 1 ianuarie și până la 31 august. Cifrele arată clar o diferență față de anul trecut, Delfinariul cu vedetele sale rămânând principala atracție.

Per total, în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii – Delfinariu, Microrezervație, Planetariu, Pasari exotice și  Planetariu în anul 2016 au fost 350.783 vizitatori, iar acum, în primele 8 luni au trecut pragul 438.079 vizitatori.

„Se remarcă o creștere a numărului de vizitatori cu aproape 25%, cauzată în mare parte de creșterea de 35% realizată la Delfinariu. Deși anul a început cu intemperii prelungite, programul extins al „Săptămânii Altfel” și faptul ca am avut Delfinariul mare disponibil în toată perioada și nu numai de la 1 august, și-au spus cuvântul. De menționat este faptul că la nivel valoric, creșterea este și mai mare, respectiv 31%, pe tot Complexul Muzeal și 41% la Delfinariu, datorită numărului mai mare de vizitatori adulți tentați să intre la Delfinariu“, spune dr. Adrian Bîlbă, directorul CMSN Constanța.

 

Dacă Delfinariul a înregistrat o asemenea creștere, vizitatorii nu s-au arătat în schimb interesați de Planetariu. Aici, s-a constatat o creștere foarte mică și o scădere a adresabilitații pentru adulți. Drept urmare, conducerea a accesat un proiect european pentru a se moderniza Planetariul, așteptându-se rezultatul analizei pentru a vedea dacă este aprobat. Și la Acvariu, creșterea procentuala a numărului de vizitatori a fost mai mica decât media Complexului . De asemenea, adresabilitatea este putin micșorată pentru adulți, aici fiind vorba și de limitele fizice ale locației.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*