Delfinariul a fost luat cu asalt în prima jumătate a acestui an. Au fost mai mulți vizitatori decât tot anul 2016

Aglomerație la Delfinariu. FOTO Dorian Hapurnea

La sfârșit de vară, conducerea CMSN a tras linie și a adunat vizitatorii care i-au călcat pragul în prima jumătate a acestui an.  De fapt, jumătate de an plus 2 luni, adică de la 1 ianuarie și până la 31 august. Cifrele arată clar o diferență față de anul trecut, Delfinariul cu vedetele sale rămânând principala atracție.

Per total, în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii – Delfinariu, Microrezervație, Planetariu, Pasari exotice și  Planetariu în anul 2016 au fost 350.783 vizitatori, iar acum, în primele 8 luni au trecut pragul 438.079 vizitatori.

„Se remarcă o creștere a numărului de vizitatori cu aproape 25%, cauzată în mare parte de creșterea de 35% realizată la Delfinariu. Deși anul a început cu intemperii prelungite, programul extins al „Săptămânii Altfel” și faptul ca am avut Delfinariul mare disponibil în toată perioada și nu numai de la 1 august, și-au spus cuvântul. De menționat este faptul că la nivel valoric, creșterea este și mai mare, respectiv 31%, pe tot Complexul Muzeal și 41% la Delfinariu, datorită numărului mai mare de vizitatori adulți tentați să intre la Delfinariu“, spune dr. Adrian Bîlbă, directorul CMSN Constanța.

 

Dacă Delfinariul a înregistrat o asemenea creștere, vizitatorii nu s-au arătat în schimb interesați de Planetariu. Aici, s-a constatat o creștere foarte mică și o scădere a adresabilitații pentru adulți. Drept urmare, conducerea a accesat un proiect european pentru a se moderniza Planetariul, așteptându-se rezultatul analizei pentru a vedea dacă este aprobat. Și la Acvariu, creșterea procentuala a numărului de vizitatori a fost mai mica decât media Complexului . De asemenea, adresabilitatea este putin micșorată pentru adulți, aici fiind vorba și de limitele fizice ale locației.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*