VIDEO Cum au învățat delfinii de la Constanța trucuri noi. Noile demonstrații sunt o lecție distractivă de biologie și nu numere de circ

Spectacol cu delfini la Delfinariu Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Spectacol cu delfini la Delfinariu Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Europa se pregătește să interzică circul, iar la Delfinariul din Constanța măsura este aplicată chiar înainte ca ea să devină literă de lege.

Cele două femele de delfin care oferă zilnic demonstrații spectatorilor au început încă din iarnă să-și schimbe comportamentul. Cine a fost să le vadă înainte de Paști a avut surpriza să constate că au dispărut complet momentele în care delfinii balansau pe nas o mingie sau cele în care săreau printr-un cerc. Toate aceste comportamente care ne duc cu mintea la un număr de circ au fost înlocuite de unele care sunt similare cu mișcările delfinilor din mediul natural.

“Salturile libere le fac și în libertate. Înotul în jurul axei îl fac atunci când vor să țină peștele la un loc, acel aplaudat pe apă cu codița, în natură înseamnă “pleacă de lângă mine că sunt nervos, deci sunt gesturi pe care le fac și în natură. Am scos anul acesta și trambulina deși era un salt la punct fix, dar pentru că era o trambulină am scos și acest lucru. Mingiile deocamdată nu le putem scoate. Acesta e momentul lor de joacă pentru că bazinul nu e ca o mare și ei au nevoie de jucării, dar în timp le vom scoate și pe acestea”, a declarat Angelica Curlișcă, șeful secției Delfinariu de la CMSN.

“Delfinii sunt foarte deschiși la orice. Noi nu facem altceva decât să le recompensăm comportamentele cu pește. Ele fac ce vor, dar ascultă și de noi pentru că văd asta ca o joacă În momentul în care refuză să lucreze, le lăsăm în pace și le respectăm decizia”, a explicat Georgiana Ingrid, una dintre dresoarele de la Delfinariul Constanța.

Demonstrațiile de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța sunt acum adevărate lecții inedite de biologie. Oamenii văd ce fac mamiferele și în același timp află cum au evoluat ele timp de 55 milioane de ani și cum s-au adaptat mediului acvatic.

“Dacă am putea face schimbări în fiecare săptămână sau lună, pentru cele două femele de afalin ar fi excelent fiindcă sunt animale inteligente și tentate de schimbare. În acest context introducem în viitorul apropiat interacțiuni cu vizitatorii care doresc să înoate cu delfinii, iar nu în ultimul rând, din septembrie vom face delfinoterapie, prin care vom studia cât de mult înțeleg aceste animale rolul lor terapeutic”, a declarat dr. Adrian Bîlbă, directorul CMSN.

Demonstrațiile de la Delfinariul Constanța pot fi urmărite de două ori pe zi de luni până vineri și de 3 ori pe zi – sâmbăta și duminica.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*