Delegarea Serviciului Public de Salubrizare, în dezbatere publică la Medgidia

Delegarea Serviciului Public de Salubrizare, în dezbatere publică la Medgidia. FOTO Primăria Medgidia

Primăria Municipiului Medgidia a găzduit marți, 24 august, dezbaterea publică cu tema: ,,Delegarea Serviciului Public de Salubrizare al Municipiului Medgidia”.

Dezbaterea a fost prezentată de viceprimarul municipiului Medgidia, Niculae Păun, care a explicat necesitatea delegării serviciului public de salubrizare. Deoarece la nivelul județului este demarat un proiect cu privire la implementarea Sistemului de management integrat al deșeurilor, proiect din care face parte UAT Medgidia, delegarea se va face pe o perioadă de un an. Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor reprezintă un obiectiv țintă la nivel județean privind colectarea și transportul deșeurilor la care municipiul Medgidia se va alinia odată cu implementarea proiectului.

Deși perioada este scurtă, viceprimarul municipiului a precizat că prestatorului i se va indica să realizeze anumite investiții. În momentul implementării Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor pentru județul Constanța, activitatea de colectare și transport deșeuri, derulată în cadrul Contractului de delegare, va înceta de drept.

În conformitate cu legislația în vigoare și cu prevederile specifice privind Serviciul de Salubrizare este necesar ca în municipiul Medgidia să se asigure continuitatea şi dezvoltarea acestui serviciu, calitatea şi cantitatea serviciului prestat în raport cu cerințele şi/sau nevoile populației, conservarea şi protecția mediului înconjurător, protecția sănătății populației, funcționarea pe termen mediu şi lung a serviciului de salubrizare, conform prevederilor legislației în vigoare şi în concordanță cu dezvoltarea economico – socială a unității administrativ – teritoriale a municipiului. De asemenea, se are în vedere și gestionarea serviciului de salubrizare pe criterii de transparență, competitivitate, calitate şi eficiență, prin stabilirea şi adoptarea unor politici şi strategii locale referitoare la organizarea și funcționarea serviciului de salubrizare.

În prezent, activitățile serviciului public de salubrizare în municipiul Medgidia se desfășoară în baza Acordului Cadru nr. 195/03.10.2017 încheiat pe o perioadă de 4 ani și a contractului subsecvent nr. 180/07.10.2020, încheiat cu un operator economic licențiat ANRSC. Potrivit studiului de oportunitate este indicat ca Municipiul Medgidia să aleagă delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare către un operator care va presta activitatea de salubrizare în baza unui contract și va realiza următoarele activități:

  • Colectarea separată și transportul separat al deșeurilor menajere și al deșeurilor similare provenind din activități comerciale, din industrie și instituţii, inclusiv fracții colectate separat, fără a aduce atingere fluxului de deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii si acumulatori;
  • Colectarea și transportul deșeurilor provenite din locuințe, generate de activități de reamenajare și reabilitare interioară și/sau exterioară a acestora;
  • Măturatul, răzuitul și întreținerea căilor publice;
  • Curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau îngheț;
  • Colectarea cadavrelor animalelor de pe domeniul public şi predarea acestora către unitățile de ecarisaj.

Durata pentru care se propune să se încheie contractul de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare în municipiul Medgidia este de un an, în baza studiului de oportunitate, a caietului de sarcini și a regulamentului, documente care au fost publicate pe site-ul Primăriei Municipiului Medgidia. Operatorul va prelua aproape în totalitate riscurile aferente exploatării şi va efectua prestațiile astfel încât să ofere un raport optim între prețul tarifelor şi calitatea serviciilor prestate, în corelare cu nevoile urbane și cu dezvoltarea economico-socială a localității.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*